Cadeautips voor de thrillerfans

Het is bijna december; dé cadeaumaand. Met Kerst en Sinterklaas kopen we massaal cadeaus voor onze familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau te vinden voor dat ene familielid of vriendin die graag thrillers leest, want het thrilleraanbod is groot. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Hieronder vind je de vijf spannendste boeken om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

5x spanning

In hechtenis van Nicci French. Friesch Dagblad: ‘Wat ik zo goed aan de boeken van Nicci French vind is dat ze de hoofdpersoon – meestal een vrouw – zo goed beschrijven. Het kan een echt persoon zijn. Alle gruwelijkheden komen dan nóg harder aan, omdat je je kunt inleven in het personage. Het is een leeservaring die je niet snel zult vergeten.’

Perfecte prooi van Helen Fields. Dit is deel twee van de bestseller thrillerserie van Helen Fields. Gruwelijk, duister, dodelijk en aangrijpend: hoe onschuldiger de prooi, hoe beter… Gruwelijke moorden teisteren Edinburgh. Inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach hebben geen aanknopingspunten en kunnen geen motieven vaststellen. Ze tasten in het duister, totdat blijkt dat de slachtoffers met graffiti op diverse gebouwen in de stad worden beschreven.

Flashback van SJ Watson. Wederom gebruikt SJ Watson het psychologische spel waarmee hij met Voor ik ga slapen miljoenen mensen aan de bank gekluisterd hield en hij combineert dit op geraffineerde wijze met het claustrofobische gevoel van een kleine dorpsgemeenschap waar iedereen elkaar kent.

De kooi. Een undercoveragent over het best bewaarde geheim van de Nederlandse politie van Marcel van de Ven. ‘Zes jaar lang heb ik me beziggehouden met zaken van leven of dood.’ In ???????? ???????????????? blikt Van de Ven terug op zijn tijd bij de geheime eenheid bij de politie – zo geheim dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist. Hij blikt terug op de vele bloedstollend spannende acties die ze samen uitvoerden, maar ook op de saamhorigheid, loyaliteit en het doorzettingsvermogen dat er binnen het team heerste. Geen thriller pur sang, maar spanning op en top.

Onmacht van Yvonne Doorduyn. Zin: ‘Veelbelovend en intrigerend debuut van een insider aan het Binnenhof.’ Ronald Giphart: ‘Een fijne kruising tussen een Noord-Europese thriller en een Amerikaanse politieke serie. Lekker!’ Mei Li Vos: ‘Meeslepende pageturner met een vleugje House of Cards.’

Spannende boeken voor thrillerfans

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Meer cadeautips