Cadeautips voor de lezer die van echt mooie boeken houdt

Het is bijna december; dé cadeaumaand. Met Kerst en Sinterklaas kopen we massaal cadeaus voor onze familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau te vinden voor dat ene familielid of vriend met een lezersblok of die elk boek al gelezen heeft. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Hieronder vind je de vijf beste boeken om cadeau te geven als je iemand wil verrassen met een écht mooi boek.

5x mooie boeken

De kaalvreter van Machteld Siegmann. ‘Moeilijk te geloven dat De kaalvreter de debuutroman is van Machteld Siegmann, zo knap zit het boek in elkaar. […] Onwaarschijnlijk sterk (De Limburger)’, ‘Het is aan de strakke regie van Siegmann en haar ingehouden stijl te danken dat al die narigheid toch een mooi boek oplevert (Noordhollands Dagblad)‘ en ‘Een origineel, overtuigend en mooi geschreven verhaal over afkomst en herinneringen. De personages trekken je het verhaal in. Wie begint met lezen is verkocht (Franca Treur)’.

Viktor van Judith Fanto. Dé debuutroman van het jaar. Een virtuoos verhaal over de betekenis van familiebanden voor de vorming van de eigen identiteit. Gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan. Viktor is een boekhandelsfavoriet.

Het feest van Elizabeth Day: nu voor €15! ‘★★★★★ Een heerlijke standensatire en een meeslepende thriller ineen (NRC)’, ‘Een vlijmscherpe fileersessie van de zogenaamde elite, English Style (De Limburger)’ en ‘Een inktzwarte psychologische thriller over de ongeschreven wetten van de Britse Upper class (VPRO-gids)’.

Normale mensen van Sally Rooney. The Guardian benoemde Rooney tot ‘De stem van de nieuwe generatie’ nadat ze in 2017 debuteerde met Gesprekken met vriendenNormale mensen werd getipt door het DWDD Boekenpanel. Een verhaal over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben, en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken.

Finse dagen van Herman Koch. Het Parool: ‘Misschien wel Herman Kochs beste roman.’ Een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

5 cadeautips voor de lezer van mooie boeken

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Meer cadeautips