Over ons

Ambo|Anthos uitgevers bekleedt al meer dan een halve eeuw een vooraanstaande positie in het Nederlandstalige literaire landschap. De constante kwaliteit van het veelzijdige fonds heeft Ambo|Anthos tot een van de meest succesvolle uitgeverijen gemaakt.

De rijke geschiedenis van Ambo|Anthos begint in 1963 als Herman Pijfers uitgeverij Ambo opricht, in eerste instantie een non-fictie fonds, maar aangevuld met standaardwerken uit de klassieke literatuur, zorgvuldig vormgegeven en in hedendaagse vertalingen, in de reeks Ambo-klassiek. Dankzij een onorthodoxe cultuur waarin creativiteit hand in hand gaat met ondernemerschap breidde de omvang zich gestaag uit. Sinds het samengaan in 1996 met uitgeverij Anthos bestrijkt het fonds van Ambo|Anthos kwalitatieve boeken binnen de genres non-fictie, fictie en thrillers.

Het huidige Ambo|Anthos is breed georiënteerd en kenmerkt zich door boeken met een sterk verhalend karakter, zoals in het Nederlandse werk van Herman Koch, Murat Isik of Simone van der Vlugt. Dit geldt ook voor de vertaalde literatuur waarvan schrijvers als Jonathan Safran Foer, Milan Kundera en Sally Rooney bekende vertegenwoordigers zijn. Nicci French, René Appel en B.A. Paris voeren de indrukwekkende lijst van thrillerauteurs aan. 

Non-fictie heeft zijn prominente plek behouden met de oorspronkelijke fondslijnen filosofie, geschiedenis en populaire wetenschap. Daarnaast zijn memoires en biografieën belangrijke genres, evenals boeken over de maatschappij anno nu.    

Met een bevlogen team blijven we creativiteit combineren met durf en ondernemerschap om ons fonds beeldbepalend te laten zijn in Nederland en Vlaanderen.

Tot Ambo|Anthos uitgevers behoren ook dwarsligger, Hard Gras en Loft.