Cadeautips voor de geschiedenisliefhebber

Het is bijna december; dé cadeaumaand. Met Kerst en Sinterklaas kopen we massaal cadeaus voor onze familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau te vinden voor dat ene familielid of vriendin die een echte geschiedenisliefhebber is of graag iets nieuws wil leren over geschiedenis. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Hieronder vind je de vijf interessantste en leukste geschiedenisboeken om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

5x geschiedenis


De verzonken kunstschatten van de vrouw Maria. De geschiedenis van een verdwenen zeilschip vol Hollandse meesters van Gerald Easter en Mara Vorhees. Gerald en Mara reconstrueren met veel oog voor persoonlijk detail het fascinerende verhaal van het gezonken zeilschip, een verhaal waarin politiek, kunsthandel en kunstconservering in heden en verleden op levendige wijze met elkaar verweven zijn.

Het wit en purper van Willemijn van Dijk. De eerste roman van historica Willemijn van Dijk. Op weergaloze wijze wekt Van Dijk het oude Rome tot leven: een wereld vol intrige, moord en doodslag, en van machtige keizers en sluwe senatoren. Met deze roman won ze de BNG Bank Literatuurprijs 2020.

De hofdame van Anne Glenconner. De must-read voor fans van The Crown. ‘Als je echt versteld wilt staan van hoe de allerhoogste Britse adel de dag zoal doorkomt, dan kun je dit najaar terecht bij de memoires van Anne Glenconner (Trouw)’, ‘Ik heb het boek in één adem uitgelezen. Wat een verhaal. En dan te bedenken dat Anne dit werkelijk allemaal heeft meegemaakt! (Irene Smit van Franska.nl)’ en ‘Vol humor, soms tragisch, en ontwapenend eerlijk (The Times)’.

De kaasfabriek van Simone van der Vlugt. De nieuwste roman van Simone van der Vlugt over twee vrouwen die hun tijd ver vooruit waren. Verbroken familiebanden en het verlangen naar vrijheid in tijden van een wereldoorlog. Van de Vlugt belicht de fascinerendste periodes uit de Nederlandse geschiedenis op toegankelijke en meeslepende wijze.

Viktor van Judith Fanto. Dé debuutroman van het jaar. Een virtuoos verhaal over de betekenis van familiebanden voor de vorming van de eigen identiteit. Gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan. Viktor is een boekhandelsfavoriet.

5x geschiedenis

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Meer cadeautips