Cadeautips voor de spirituele lezer

Het is bijna december; dé cadeaumaand. Met Kerst en Sinterklaas kopen we massaal cadeaus voor onze familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau te vinden voor die ene spirituele vriend(in) of dat ene familielid met een interesse in zelfontplooiing. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Hieronder vind je de meest inspirerende boeken om cadeau te geven aan de spirituele lezer.

5x spiritualiteit

Stevig staan in een kwetsbare wereld. Het belang van een krachtige levenshouding van Claartje Kruijf. Aan de hand van thema’s als loslaten, kwetsbaarheid, vergeving, delen, luisteren en de kracht van verbinding biedt voormalig Theoloog des Vaderlands Claartje Kruijff de lezer spirituele ankerpunten voor een sterk geestelijk fundament.

Een prachtig leven. Hoe vind je zin in je bestaan van Frank Martela. Een virtuoos filosofisch boek over een van de grootste vragen die er zijn: Wat is de zin van ons leven? Wat is het doel ervan en hoe moeten we ons leven vormgeven?

De lege hemel. Over eenzaamheid van Marjan Slob. Een kleine filosofie van de eenzaamheid. Het woord ‘eenzaamheid’ zingt rond. Bezorgde beleidsmakers nemen maatregelen om de eenzaamheid onder geïsoleerde hoogbejaarden en gamende jongeren te ‘bestrijden’. Het begrip zelf wordt echter maar weinig onderzocht.

Moederziel van Sophie Zeestraten. Met dit openhartige boek laat Sophie Zeestraten zien dat ieder mens de veerkracht in zich draagt om pijnlijke ervaringen uit het verleden te boven te komen. ‘Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben wél allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’

Na de Bataclan. De zoon van de ene vader pleegde de aanslag, de dochter van de ander kwam om het leven van Georges Salines en Azdyne Amimour. ‘Wat deze twee vaders laten zien is groots (Ferry Zandvliet, overlevende van de aanslag in de Bataclan)’ en ‘Er zijn meer boeken verschenen over wat er die avond gebeurde, maar geen is zo bijzonder als dit (Trouw)’.

5 cadeautips voor de spirituele lezer

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Meer cadeautips