Cadeautips voor de lezer die van psychologie houdt

Het is bijna december; dé cadeaumaand. Met Kerst en Sinterklaas kopen we massaal cadeaus voor onze familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau te vinden voor dat ene familielid of vriend die graag leest over psychologie en/of filosofie. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Hieronder vind je de vijf interessantste boeken om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

5x psychologie en filosofie

De gelukkige piekeraar. Waarom ieder mens weleens een nachtje wakker ligt (en waarom dat helemaal niet erg is) van Bart Verkuil. Wat nu als je ’s nachts steeds blijft malen over je problemen? Die negatieve gedachten niet uit je hoofd krijgt? Het idee hebt dat je hoofd nooit ‘uit’ staat? psycholoog Bart Verkuil uit waar piekergedachten vandaan komen, wat we er evolutionair aan hebben gehad en hoe we er anno 2020 ons voordeel mee kunnen doen.

Vet belangrijk. Feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers van Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum. Nu voor €15! Dr. Mariëtte Boon en prof. dr. Liesbeth van Rossum behandelen de laatste wetenschappelijke inzichten over vet en (over)gewicht en brengen de vele factoren in kaart die hierop van invloed zijn: van slaap tot stress en van erfelijke aanleg tot medicijngebruik en talloze andere ‘verborgen dikmakers’.

Socrates op sneakers. Filosofische gids voor het stellen van goede vragen van Elke Wiss. Waarom zijn we zo slecht in het stellen van écht goede vragen? Met Socrates en andere filosofen laat Wiss je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

Smalltalk Survival. Praktische gids voor de gesprekken tussendoor van Iris Posthouwer en Liz Luyben. Direct bruikbare tips voor makkelijke, leuke en waardevolle smalltalk. Met Smalltalk survival leer je hoe je smalltalk soepeler begint, hoe je het interessant maakt én hoe je er elegant een einde aan breit.

Wijzen naar de maan. Over de zoektocht naar verlichting in het dagelijks leven van Jan Geurtz. Hoe leer je vanuit een nieuw perspectief te kijken naar je emotionele problemen? Een verzameling boeiende, ontroerende en gedeeltelijk autobiografische verhalen die laten zien hoe spiritualiteit in een gewoon mens kan ontwaken en zich vervolgens kan ontwikkelen. Het nieuwste boek van de auteur van Verslaafd aan liefde.

5 boeken over psychologie

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Meer cadeautips