Cadeautips puur ter ontspanning

Het is bijna december; dé cadeaumaand. Met Kerst en Sinterklaas kopen we massaal cadeaus voor onze familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau voor dat ene familielid of vriend die het zo druk heeft gehad het afgelopen jaar, uit te zoeken. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Hieronder vind je de vijf leukste boeken om cadeau te geven tijdens de feestdagen aan iemand die wel wat ontspanning kan gebruiken.

5x ontspanning

De kooi. Een undercoveragent over het best bewaarde geheim van de Nederlandse politie van Marcel van de Ven. ‘Zes jaar lang heb ik me beziggehouden met zaken van leven of dood.’ In ???????? ???????????????? blikt Van de Ven terug op zijn tijd bij de geheime eenheid bij de politie – zo geheim dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist. Hij blikt terug op de vele bloedstollend spannende acties die ze samen uitvoerden, maar ook op de saamhorigheid, loyaliteit en het doorzettingsvermogen dat er binnen het team heerste.

Het feest van Elizabeth Day: nu voor €15! ‘★★★★★ Een heerlijke standensatire en een meeslepende thriller ineen (NRC)’, ‘Een vlijmscherpe fileersessie van de zogenaamde elite, English Style (De Limburger)’ en ‘Een inktzwarte psychologische thriller over de ongeschreven wetten van de Britse Upper class (VPRO-gids)’.

Bloemen van de duisternis van Tatiana de Rosnay. Deze dystopische roman, over schrijver Clarissa die na een scheiding van haar man een etage betrekt in een appartementengebouw voor kunstenaars, speelt zich af in een nabije, maar herkenbare toekomst. Tatiana de Rosnay aan Het Parool: “Het was haast alsof ik in mijn boek terechtgekomen was: lege straten en drones die rondvlogen om mensen op te dragen naar huis te gaan. Al die beelden die ik een jaar eerder had bedacht terwijl ik dit boek schreef, voltrokken zich nu voor mijn ogen, in het echt. Ik was net als Clarissa een schrijver die opgesloten zat in haar appartement.”

Viktor van Judith Fanto. Dé debuutroman van het jaar. Een virtuoos verhaal over de betekenis van familiebanden voor de vorming van de eigen identiteit. Gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan. Viktor is een boekhandelsfavoriet.

De kaasfabriek van Simone van der Vlugt. De nieuwste roman van Simone van der Vlugt over twee vrouwen die hun tijd ver vooruit waren. Verbroken familiebanden en het verlangen naar vrijheid in tijden van een wereldoorlog. Van de Vlugt belicht de fascinerendste periodes uit de Nederlandse geschiedenis op toegankelijke en meeslepende wijze.

Top 5 boeken voor ontspanning:

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Meer cadeautips: