Cadeautips voor de sportieve lezer

Het is bijna december; dé cadeaumaand. Met Kerst en Sinterklaas kopen we massaal cadeaus voor onze familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau voor dat ene familielid of vriend die van sport houdt, uit te zoeken. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij!

5x sport

Solo. De Olympische droom van een oorlogskind van Solomon Bockarie. Solomon Bockarie groeit op in Sierra Leone, een land dat wordt verscheurd door een bloedige burgeroorlog. Als de oorlog voorbij is, krabbelt Solomon langzaam weer op en gaat hardlopen, blijkt een groot talent te zijn en mag in 2008 meedoen aan de Olympische Spelen in Beijing. Daarna vertrekt hij naar Nederland en gaat voor Nederland rennen. Zijn grote droom: namens Nederland meedoen aan de Olympische Spelen.

Jos & Max: Vader en zoon Verstappen en hun strijd in de Formule 1 van Ivo Pakvis. Het ideale cadeauboek voor fans van Formule 1 of de familie Verstappen. Jos & Max is de eerste biografie waarin het leven en de prestaties van vader en zoon Verstappen naast elkaar worden gelegd. 

Zandvoort van Nando Boers. Liefhebber van Formule 1, maar niet van non-fictieboeken? Dan is Zandvoort van Nando Boers het perfecte boek. Een verhaal over racen, de loerende dood en de worsteling met schuld en boete.

De Rodchenkov-affaire. Hoe ik Ruslands geheime dopingregime ten val bracht van Grigory Rodchenkov. Voor de sportfanaat die het Russische dopingschandaal op de voet heeft gevolgd. Voor de fans van de Netflix-documentaire Icarus. Rodchenkov is Ruslands staatsvijand nummer 1 en doet zijn verhaal in deze reallifethriller waar George Orwell zijn vingers bij af zou likken.

Vergeten goud. Het leven van olympisch kampioene Rie Mastenbroek van Marian Rijk. Mastenbroek was 17 toen ze onder toeziend oog van de nazi’s tijdens de Olympische Spelen in 1936 op drie zwemonderdelen goud haalde en op één zilver. Rie Mastenbroek was een supertalent, maar beëindigde al in 1937 haar loopbaan, voor velen bleef ze ‘het meisje dat voor Hitler had gezwommen’. Dit is de erkenning die ze verdient.

5 cadeautips voor sportliefhebbers

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Meer cadeautips