Cadeautips: boeken over de Tweede Wereldoorlog

Het is bijna december; dé cadeaumaand. Met Kerst en Sinterklaas kopen we massaal cadeaus voor onze familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau te vinden voor dat ene familielid of vriend die geïnteresseerd is in boeken over de Tweede Wereldoorlog en er graag meer over leest. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Hieronder vind je de vijf interessantste boeken over de Tweede Wereldoorlog om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

5x Tweede Wereldoorlog

75 jaar bevrijding. Het nieuws uit het laatste oorlogsjaar van dag tot dag. Hoe zouden de huidige nieuwsmedia verslag hebben uitgebracht van het laatste oorlogsjaar in Nederland? Met deze vraag in het achterhoofd begon de nos in september 2019 met het ambitieuze multimediaproject 75 jaar bevrijding. Naast het veelbekeken Bevrijdingsjournaal maakte de omroep een populaire website waarop het laatste oorlogsnieuws uit het bevrijdingsjaar – van Dolle Dinsdag tot en met de Japanse capitulatie in Nederlands-Indië – van dag tot dag gevolgd kon worden. Dit boek is de afsluiting van het project.

Ooggetuigen van de bevrijding. September 1944 – mei 1945 van Bram de Graaf. Aan de hand van tien unieke persoonlijke verhalen en nieuw ontdekte bronnen vertelt De Graaf in Ooggetuigen van de bevrijding het verhaal van onze bevrijding: van september 1944 tot mei 1945.

Rosa’s oorlog van Tanya Commandeur. Augustus 1942: een jongeman spoelt aan op het Rotterdamse Katendrecht, waar de Duitse soldaten wegens een verbod op prostitueebezoek niet mogen komen. Wie is hij? Wat zijn zijn afkomst en achtergrond? Een bont gezelschap zoekt en speculeert, tot de verontrustende waarheid komt bovendrijven.

Viktor van Judith Fanto. Dé debuutroman van het jaar. Een virtuoos verhaal over de betekenis van familiebanden voor de vorming van de eigen identiteit. Gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Viktor heeft echt bestaan. Viktor is een boekhandelsfavoriet.

De slag om Arnhem van Antony Beevor. De Britse militair-historicus en meesterverteller Antony Beevor heeft meerdere boeken over de Tweede Wereldoorlog geschreven, waaronder D-Day, Berlijn – de ondergang en De Tweede Wereldoorlog. De Slag om Arnhem geeft een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem. Een van de grootste luchtlandingen uit de oorlog, een heroïsche strijd die negen dagen duurde, een catastrofale misrekening van de Britten en de laatste overwinning van Adolf Hitler.

5 boeken over de Tweede Wereldoorlog

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Meer cadeautips