Cadeautips voor lezers met interesse in de zorg

Het is bijna december; dé cadeaumaand. Met Kerst en Sinterklaas kopen we massaal cadeaus voor onze familie en vrienden. Het kan moeilijk zijn om het perfecte cadeau te vinden voor dat ene familielid of vriend die in de zorg werkt, graag leest over de zorg of van bijzondere verhalen houdt. Daar helpen wij je natuurlijk graag bij! Hieronder vind je onze vijf boekentips om cadeau te geven tijdens de feestdagen.

4x lezen over de zorg

Tommie in gesprek. Inspirerende gesprekken met mensen uit de zorg van Tommie Niessen. In dit boek spreekt Tommie met mensen uit heel verschillende disciplines van de zorg: met Theoloog des Vaderlands Samuel Lee, hoogleraar langdurige zorg en dementie Anne-Mei The, viroloog Marion Koopmans, schrijver Jan Geurtz, psychiater Dirk de Wachter, een verpleegkundige, filosoof, arts, jeugdzorgmedewerker, een terminaal patiënt, ouderenpsycholoog en vele anderen.

Tommie in de zorg van Tommie Niessen. Een boek voor iedereen die bekend is met de zorgverlening óf juist helemaal niet. Treffende observaties, waardevolle levenslessen en ontroerende ontmoetingen uit de dagelijkse praktijk van de gezondheidszorg.

Die ene patiënt. Artsen en verpleegkundigen over de patiënt die hun leven voor altijd veranderde van Ellen de Visser. Uitgebreide editie, nu voor 15! Iedereen met een medisch beroep kent één patiënt die diepe indruk heeft gemaakt – over die ene patiënt gaat dit boek. De coronapandemie heeft opnieuw duidelijk gemaakt hoe indrukwekkend de band tussen medische professionals en hun patiënten kan zijn. Daarom bevat deze herziene editie nieuwe verhalen die symbool staan voor de daadkracht, het verdriet en de saamhorigheid die de coronaperiode tekenen.

Doorlevers. Ervaringsverhalen over doorleven met kanker van Danielle Hermans. Vijftien mensen – jong en oud, man en vrouw, met en zonder gezin – vertellen hoe zij omgaan met het leven met kanker. Hoe pak je de draad weer op als er zoveel onzekerheid is over je toekomstperspectief? Begrijpen je werkgever en bedrijfsarts in wat voor wereld je je nu bevindt? En jij? Begrijp jij jezelf nog?

Cadeautips voor lezen over de zorg

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Meer cadeautips