Elvin Post

Elvin Post werd in 1973 in Rotterdam geboren. Via een stage bij het literair agentschap van Caroline van Gelderen in Amsterdam kwam Elvin in 1997 terecht bij het agentschap van Ralph Vicinanza in Manhattan, New York (o.a. Stephen King, Michael Marshall, Robin Hobb). Daar werkte hij ruim een jaar. Tijdens zijn verblijf in de VS begon hij ook te schrijven voor Algemeen Dagblad, voor wie hij de buitenlandse thrillers recenseert, en vele grote, bekende thrillerauteurs interviewde.

Geïnspireerd door zijn verblijf op Manhattan schreef Elvin Post Groene vrijdag, waarmee hij als eerste debutant en tevens als jongste schrijver ooit de Gouden Strop won. Ook zijn tweede thriller, Vals beeld, werd genomineerd voor de Gouden Strop (2006). In 2011 won Elvin Post met Roomservice de Diamanten Kogel, de belangrijkste jaarlijkse Vlaamse thrillerprijs. Zijn werk wordt vertaald in het Duits , Frans , Spaans, Turks, Hebreeuws en Indonesisch.

In 2006 verscheen ook Het 17de, een bundeling van columns over amateurvoetbal die Elvin gedurende twee jaar schreef voor ADSportwereld. In het najaar van 2014 verschijnt er een nieuwe thriller van Elvin Post: Dame blanche.

Volg Elvin Post

Homepage