Nieuwe roman van Eva Posthuma de Boer

8 februari 2022

‘In haar rijke roman laat Eva Posthuma de Boer zien hoe de mens het noodlot dan misschien niet keren kan, maar wel ombuigen. Een imponerende prestatie.’ – Arjan Peters

In De hand van Mustang Sally van Eva Posthuma de Boer verandert een noodlottig ongeval eind jaren zeventig het leven van de familie De Ridder ingrijpend. Op de dijk voor hun boerderij schept een vrachtwagen de zesjarige Abel, die daarbij omkomt. Het verlies ontwricht het jonge gezin. In hun pogingen het leven weer op te pakken drijven moeder Louise en vader Rijk uit elkaar en verliezen ze hun negenjarige dochter Janna uit het oog. De huisarts oppert een mogelijke strohalm, iets wat zou kunnen helpen tegen de ondraaglijke pijn: nog een kind.

Een jaar later wordt Kjeld geboren. Het troostkind, zoals buurmeisje Naomi hem later zal noemen. Naomi woont met haar streng gereformeerde ouders verderop aan de dijk. Ze tracht met hulp van Kjeld aan haar verstikkende milieu te ontkomen. Ook voor Stan, de chauffeur die de vrachtwagen bestuurde, en die aan de andere kant aan de dijk woont, is het leven door het ongeluk ingrijpend veranderd. In de hoop op enige vergiffenis zoekt hij contact met de familie De Ridder.

‘Een kind maken om het verdriet om een verloren kind mee te dempen. Dat kan niet anders dan fout gaan in het echte leven. Maar het kan dus wel een hartverscheurende fantastisch geschreven roman opleveren.’ – Annemieke (PR)

‘Een vrij zwaarbeladen boek over de ellende van anderen, maar op een schitterende manier neergezet.’ – Lotte (verkoop)

Leesclubkit De hand van Mustang Sally

‘Zelden een boek gelezen met zoveel liefde en mededogen voor de lijdende en strijdende mens.’ – De Limburger (5 sterren)

‘In haar rijke roman laat Eva Posthuma de Boer zien hoe de mens het noodlot dan misschien niet keren kan, maar wel ombuigen. Een imponerende prestatie.’ – Arjan Peters

‘Beklemmende roman die lang blijft hangen.’ – Zin

Volg ons op Instagram