‘Eddy bewaart echt alles, zijn studio is een levend monument.’

19 november 2020

Het idee voor onze gezamenlijke column ontstond geheid tijdens een borrel. We wisten meteen wat het moest worden: twee visies op één thema. Zijn foto, mijn tekst, los van elkaar, elk ons verhaal, en samen een schepje erbovenop. Iets waar de krantenlezer even over zou moeten nadenken. Waarom deze foto bij dit stukje? Ah! Het mocht over alles gaan, we zouden elkaar onderwerpen aanreiken. En dat is ook hoe we het doen.

Elke keer zijn we weer verrast over het ontstaan van de column. Zo zei ik een keer tegen Eddy dat ik iets zou willen schrijven over de heersende muggenplaag en mijn nieuwe zwarte klamboe, nogal een miskoop. Maar ja, wat kon daar nou voor foto bij? Eddy ging erover nadenken. De volgende dag belde hij me op. ‘Muggen heb ik niet, olifanten wel. Wat denk je ervan?’ We kozen voor de circusolifant, een van de eerste foto’s die Eddy in opdracht maakte, in 1953.

De foto’s gaan dwars door de tijd, de onderwerpen zijn van nu – ongemerkt is er meer actualiteit ingeslopen dan we hadden verwacht. Terugkijkend vormen de columns een verslag van een jaar, van wat ons opviel, E&E PdeB, zoals de mapjes op ons beider computers heten. Met trots nu gebundeld, als nieuwjaarswens.

Uit het voorwoord van Muggen & Olifanten.


Echte dokters huilen ook

Echte dokters huilen ook

Echte dokters huilen ook van Warner Prevoo is een onvergetelijk en openhartig boek over een arts die zelf patiënt wordt.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,99 met gratis verzending.

Bestellen

Je kunt nu de eerste twee columns gratis lezen! Download hier het inkijkexemplaar:

Volg ons op Instagram