De best gelezen boeken van AmboAnthos in 2022

21 november 2022


Tussen twee werelden

Tussen twee werelden van Suleika Jaouad

De zomer waarin Suleika Jaouad afstudeerde kreeg ze de diagnose leukemie, overlevingskans: 35%. Ze was tweeëntwintig. Een groot deel van de vier jaar die volgden bracht ze door in een ziekenhuisbed, vechtend voor haar leven. Toen ze eindelijk ontslagen werd was ze volgens de dokters ‘genezen’. Maar eigenlijk was dat proces pas net begonnen. Ze had vijftienhonderd dagen lang wanhopig geprobeerd te overleven, en nu dat haar gelukt was, realiseerde ze zich dat ze geen idee had hoe je opnieuw de wereld in gaat na zo’n ervaring.

Veel lezers van haar column hadden Suleika prachtige brieven gestuurd. Ze besluit dat ze als eerste stap in het ‘gewone leven’ graag een paar van die brievenschrijvers wil ontmoeten. Samen met haar smoezelige terriër Oscar begint ze aan een roadtrip van honderd dagen en 24.000 kilometer, dwars door Amerika. Door haar intense ontmoetingen ontdekt ze dat de scheidslijn tussen ziek en gezond fluïde is, dat de meesten van ons op en neer reizen tussen beide werelden.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 24,99 met gratis verzending.

Bestellen

De Mitsukoshi Troostbaby Company

De Mitsukoshi Troostbaby Company

In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. Laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen?

Bestel nu jouw exemplaar voor € 20,00 met gratis verzending.

Bestellen

Bestel nu jouw exemplaar voor

Bestellen

Wat ik eerder had willen weten

Wat ik eerder had willen weten van Marian Mudder

Jarenlang had Marian last van angst en onzekerheid. Ze probeerde alle mogelijke therapieën en las talloze zelfhulpboeken. Inmiddels is ze naast ervaringsdeskundige ook therapeut.

In Wat ik eerder had willen weten vind je het beste van wat ze door de jaren heen aan kennis en wijsheid heeft vergaard. Het staat vol kleine en grote liefdevolle duwtjes in de richting van een zorgelozer leven: theorie over de werking van je brein, zelfonderzoek, oefeningen, stressmanagementtechnieken zoals eft, note to self-lijstjes en tips & tricks.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen

De omwenteling

De omwenteling van Suzanna Jansen

Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs? Meesterverteller Suzanna Jansen, auteur van Het pauperparadijs, schetst in De omwenteling de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw.

Op een ochtend in 1981 hangt Betsy Jansen-Dingemans een laken buiten. Het is geen wasdag en het laken is niet eens nat. Haar jongste dochter, de auteur, weet: mijn moeder stelt nu een daad, ze sluit zich aan bij de vrouwenbeweging. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen

Obsessie

Obsessie van Jet van Vuuren

Na een turbulente jeugd en veel gedoe in de liefde heeft Laura eindelijk de ware gevonden in Kees, een avontuurlijke vlieginstructeur die vreugde en invulling aan haar leven geeft. Tot hij op een dag verongelukt bij een vliegongeval. Laura stort in. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Na Kees’ dood stapelen de problemen zich op. De liefde van Laura’s leven blijkt niet alleen maar een leuke kerel te zijn geweest, hij heeft haar met een schuldenlast achtergelaten. Noodgedwongen doet ze een beroep op haar oude huisgenoten uit haar studententijd. Ze trekt tijdelijk in bij een van hen in de hoop daar even rust te vinden, maar al snel sleuren onverwerkte zaken uit het verleden haar nog dieper de ellende in. Zal het Laura lukken hierdoorheen te komen?

Bestel nu jouw exemplaar voor € 17,50

Bestellen

Terug naar Verona

Terug naar Verona van Julien Althuisius

De vriendschap tussen Bruno, Charlie, Aaron en Leon is niet meer hetzelfde als tien jaar geleden, dat is voor hen alle vier wel duidelijk. Maar als een van hen betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, raast dit als een storm door de levens van de andere drie. De eens onverwoestbare vriendengroep wordt onherroepelijk geconfronteerd met de eigen tekortkomingen en de mannen moeten zich voor het eerst afvragen wat hun vriendschap eigenlijk waard is.

Terug naar Verona is een indringende roman over een groep vrienden die worstelt met ouder worden, relaties, carrière en hun onderlinge band, tegen het decor van een stad die sneller verandert dan hun lief is.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen

Volg ons op Instagram