6 politieke toptitels

21 augustus 2022

Wat zijn de drijfveren van Marjolein Moorman in haar politieke strijd tegen ongelijkheid? Wat heeft Eberhard van der Laan betekent als burgermeester voor Amsterdam? En hoe heeft Boris Johnson het zo ver kunnen schoppen als premier van Groot Brittannië? Ambo|Anthos heeft tal van prachtige politieke biografieën en memoires uitgegeven. Wij tippen er zes die niet mogen ontbreken in jouw boekenkast.


Pluche

Femke Halsema – Pluche

Pluche is de persoonlijke en openhartige autobiografie van Femke Halsema over haar jaren in de landelijke politiek.  In Pluche blikt Femke Halsema voor het eerst terug op haar leven in de Tweede Kamer: van haar begintijd als nieuwbakken kamerlid tot geliefd fractievoorzitter die heel zichtbaar was in het publieke debat. Ze beschrijft de impact die de politiek op haar leven heeft gehad. Bovendien geeft het boek een tijdsbeeld van een van de meest turbulente periodes in de geschiedenis van de Nederlandse samenleving met de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, de paspoortaffaire rond Ayaan Hirsi Ali en de opkomst van Geert Wilders.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 17,50

Bestellen

Mandaat

Boris O. Dittrich – Mandaat

Mandaat is de openhartige autobiografie van politicus, mensenrechtenactivist en schrijver Boris O. Dittrich. Het hele werkzame leven van Boris Dittrich staat in het teken van gelijkberechtiging en homo-emancipatie. In de jaren tachtig helpt hij als advocaat homoseksuelen die hun partner hebben verloren aan aids. Na een tijd als rechter te hebben gewerkt, is hij van 1994 tot 2006 Tweede Kamerlid voor D66, waarvan de laatste drie jaar als fractievoorzitter. Als openlijk homoseksueel parlementslid legt hij zich toe op de rechten van lhbt’ers en de invoering van het homohuwelijk. Met succes want op 1 april 2001 voltrekt de Amsterdamse burgemeester Job Cohen het allereerste homohuwelijk ter wereld.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 21,99 met gratis verzending.

Bestellen

De hel en andere bestemmingen

Madeleine Albright – De hel en andere bestemmingen

De hel en andere bestemmingen van Madeleine Albright bevat de indrukwekkende memoires van de voormalig minister van BZ van de VS. Als Madeleine Albright in 2001 terugtreedt als eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van de VS, wordt haar gevraagd hoe zij herinnerd wil worden. ‘Ik wil niet herinnerd worden,’ antwoordt ze, ‘ik ben er nog steeds en ik wil dat elke fase van mijn leven spannender is dan de voorgaande.’

Op dat moment overziet Albright haar mogelijkheden: ze kan schrijven, lesgeven, reizen, lezingen geven, een bedrijf beginnen, strijden voor meer democratie, opkomen voor vrouwen, campagne voeren voor politieke kandidaten en meer tijd besteden aan haar kleinkinderen. Ze besluit om het allemaal te doen. Al meer dan twintig jaar is ze constant bezig en ze leert nog elke dag. Ze bewandelt haar eigen pad en is tegelijkertijd in staat om een stem te geven aan de miljoenen mensen die smachten naar respect, ongeacht hun gender, achtergrond of leeftijd.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 31,99 met gratis verzending.

Bestellen

Rood in Wassenaar

Marjolein Moorman – Rood in Wassenaar

Rood in Wassenaar is het verhaal van Marjolein Moorman, wethouder van Onderwijs, Armoede en Inburgering in Amsterdam. Over lef en daadkracht en de keuze om voor je idealen te strijden. Marjolein Moorman groeit op in Wassenaar, in een ‘rood’ gezin tussen de villa’s. Ze hebben het thuis niet breed. Tijdens haar studententijd overlijden haar beide ouders, waarna ze samen met haar twee jongere broers een financiële schuld erft. Het zijn vormende ervaringen in haar leven.

Na een wetenschappelijke carrière besluit ze de politiek in te gaan om zich sterk te maken voor gelijke kansen en beter onderwijs. Ze ziet de kloof in de samenleving toenemen doordat succes steeds vaker als eigen keuze wordt gezien. Dat maakt van ons onderwijs een wedstrijd van winnaars en verliezers.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen

Van der Laan

Kemal Rijken – Van der Laan: Biografie van een burgemeester

Als burgervader van de hoofdstad is Eberhard van der Laan bekend en geliefd in heel Nederland. In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft hij echter totaal niet het imago van een typische PvdA-burgemeester. Hij stelt zich vooral op als een pragmatisch bestuurder, met een focus op ‘law & order’. Wie is deze man, die omarmd wordt door zowel links als rechts? In deze biografie schetst journalist Kemal Rijken Van der Laans jeugd in het gereformeerde Rijnsburg, met ouders die in het verzet zaten, en waar iedereen hem kent als de zoon van de dokter. Na zijn studie rechten in Amsterdam wordt hij politiek assistent van de illustere wethouder Jan Schaefer, komt hij in de gemeenteraad en begint hij een succesvolle advocatenpraktijk.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen

Bestel nu jouw exemplaar voor

Bestellen

Volg ons op Instagram