De jaren zestig

In De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis van Geert Buelens wordt dit roemrijke decennium voor het eerst vanuit een mondiaal perspectief beschreven. Natuurlijk gaat het boek over de jaren zestig over The Beatles, Bob Dylan, Provo en de minirok.

Maar om dit decennium te begrijpen zijn volgens Geert Buelens internationale kassuccessen als West Side Story en The Sound of Music minstens zo belangrijk. Daarnaast werpen artistieke en culturele ontwikkelingen in Afrika, Latijns- Amerika en Azië een verfrissend licht op deze tijd.

Op deze site vind je bijbehorende beeld- en geluidfragmenten. Visueel materiaal is ook zichtbaar op de bijbehorende Instagram.

Het pop-up marathondebat over de jaren zestig is hier terug te beluisteren. In dit unieke concept ging Geert Buelens met 7 gasten zes uur lang in gesprek over de erfenis van ’68.

“★★★★ Zijn boek lezen is een geestverruimende ervaring.” – De Standaard

 

‘★★★★ Even kolossale als overdonderende cultuurgeschiedenis van de jaren zestig is soms net zo eindeloos uitgestrekt als de periode zelf.’ – NRC Handelsblad

 

‘★★★★★ Het lijdt geen twijfel dat Buelens met De jaren zestig een van dé boeken van 2018 schreef.’ – Het Nieuwsblad

 

“★★★★★ Nooit werden de jaren 60 zo accuraat en met mondiaal vizier beschreven.” – Langzullenwelezen.be

 

“… een overweldigend, ongelooflijk rijk en bijzonder leesbaar boek.” – Historisch Nieuwsblad

 

“Hij trekt historische parallellen en rekent onverbiddelijk af met valse aannames – want hoe groot The Beatles of Elvis ook geweest mogen zijn, de best verkochte lp indertijd was die van de Sound of Music.” – Trouw

 

‘Buelens trekt historische parallellen en rekent onverbiddelijk af met valse aannames.’ – De Volkskrant

 

“Een dik boek dat recht doet aan de diversiteit van de jaren zestig.” – Kleio

 

Helaas is het niet mogelijk om al het materiaal waar in het boek naar verwezen wordt online beschikbaar te stellen. 

Kies hier het hoofdstuk voor beeld- en geluidfragmenten