Maurice Seleky

Maurice Seleky

Maurice Seleky is schrijver. Daarnaast is hij jurist, copywriter en presentator. In september 2010 debuteerde hij met de roman Ego Faber bij uitgeverij Ambo-Anthos. In oktober 2017 verschijnt zijn tweede roman Een tragedie in New York.

Seleky studeerde af in Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een propedeusediploma aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Ook doorliep hij de BKB-Academie, een gerenommeerde serie masterclasses over politieke campagnes en mediastrategie. In zijn studententijd schreef Seleky vijf jaar als freelance journalist voor universiteitsweekblad Folia

Hoewel opgeleid als jurist koos Seleky voor een carrière in de creatieve industrie. Zo werkte hij respectievelijk als PR-adviseur en als PR-manager bij de toonaangevende communicatiebureaus Coebergh Communicatie & PR en Vandejong Creative Agency. Sinds 2015 is Seleky als partner verbonden aan millennialbureau Novel in Amsterdam en een veelgevraagd dagvoorzitter, moderator of presentator.

Hiernaast debuteerde Seleky in 2010 bij Ambo-Anthos Uitgevers met de roman Ego Faber, die in 2011 werd bekroond met de BoArte Cultuurprijs. Ook bood hij als oprichter van Nieuwe Letteren, de stichting achter de jaarlijkse Jonge Schrijversavond, tientallen jonge schrijvers uit Nederland en Vlaanderen een podium. In oktober 2017 verschijnt zijn tweede roman Een tragedie in New York bij Ambo-Anthos.

Terug naar boven