De Zomerzussen trilogie: een heerlijke serie van Monika Peetz

Zomerzussen van Monika Peetz is een heerlijke boekenserie om mee te nemen op vakantie. Zomerzussen en Zomerzussen: Lichtjesavond zijn reeds verkrijgbaar. Het derde deel verschijnt in voorjaar 2025.

Reis met de zussen Thalberg mee naar Bergen. Een magische plek aan de Noordzee. Elk jaar bracht het gezin de zomers door in dit schilderachtige kunstenaarsdorp. Totdat een fataal ongeluk het paradijs van de vier zussen verwoestte.

Het geheim van de familie Thalberg

Wat gebeurde er in de bewuste stormachtige nacht in Bergen? Wat deed de vader van de vier zussen op die eenzame landweg in de buurt van Bergen? En hoe kwam het dat hij verongelukte? Iedere zus draagt haar eigen stukje van de waarheid met zich mee. Gezamenlijk gaan ze op zoek naar antwoorden. Tijdens hun zoektocht stuiten ze op een web van leugens. Wat mag er niet aan het licht komen? De familie dreigt voorgoed uit elkaar te vallen en het is niet eenvoudig om hun voorheen zo hechte band te behouden.

Mama, Henriette

Mama knows best. Na de tragische dood moest Henriette haar vier dochters alleen opvoeden. Haar eigen leven kwam vanaf dat moment op de tweede plaats. Tot ze het roer omgooit en zichzelf op nummer één zet. Of dacht ze stiekem altijd al aan zichzelf? Haar dochters vinden van wel…

Doro, de oudste

Doro is de oudste van de vier Thalberg-zussen. Zij is kostuumontwerpster, een creatieve duizendpoot en moeder van een tienerdochter. Een geniale vrouw, maar soms vooral vermoeiend. Doro houdt namelijk van de schijnwerpers. Maar is het leven van Doro wel echt zo succesvol?

Doro
Yella

Yella, de tweede dochter

Yella probeert dag in, dag uit alle ballen in de lucht te houden. Kinderen, werk, relatie, ouderavonden, het huishouden…. En dan heeft ze ook nog eens een moeder die alles beter denkt te weten. Yella zou weleens zonder alle ongevraagde adviezen van Henriette door het leven willen gaan.

De tweeling: Amelie en Helen

Amelie is altijd op zoek: naar de juiste levensvorm, naar een partner in het leven, naar de perfecte woonsituatie, een plek waar ze zich thuis voelt, maar vooral naar zichzelf. Haar tweelingzus Helen is haar exacte tegenpool. Zij is wetenschapper, houdt van orde en is volhardend. Ze kan slecht omgaan met onbeantwoorde vragen. En nóg slechter met geheimen.

Portretfoto Monika Peetz

Over de auteur

Monika Peetz (1963) studeerde aan de universiteit van München en werkte als redacteur bij de Bayerischer Rundfunk. Sinds 1998 schrijft ze scenario’s voor grote tv-producties in Duitsland en Nederland. Met haar debuutroman, De dinsdagvrouwen, brak ze internationaal door en de vertaalrechten werden verkocht aan vijfentwintig landen. Monika Peetz woont met haar gezin in Amsterdam.

Omslag van Zomerzussen van Monika Peetz

In het eerste deel van Zomerzussen van Monika Peetz ontvangen vier volwassen zussen, die onderling niet méér van elkaar zouden kunnen verschillen, een raadselachtige uitnodiging van hun moeder voor een bijeenkomst in Bergen aan Zee.

Omslag Zomerzussen: Lichtjesavond van Monika Peetz

In het tweede deel van de Zomerzussen-reeks keren de vier zussen terug naar Bergen aan Zee om het familiegeheim rond de dood van hun vader te ontrafelen. Een spannende zoektocht naar de waarheid tegen de achtergrond van een zomerse vakantie.