Yvonne Doorduyn staat op de shortlist voor de Gouden Strop 2024

27 mei 2024

Yvonne Doorduyn staat op de shortlist voor de Gouden Strop 2024 met haar boek De Affaire. De prijs is bedoeld voor het beste Nederlandstalige spannende boek.

De Affaire is een actuele thriller over liefdesaffaires, machtsmisbruik en corruptie binnen de Europese Unie in Brussel.

Jacky Leeghwater werkt in Brussel als correspondent van de Volkskrant. Elke maand reist ze samen met Europarlementariërs naar het Franse Straatsburg voor de stemmingen. Daar is het leven losbandiger dan thuis. Tegen haar principes in komt ze terecht in een liefdesaffaire met de immens populaire politiek leider van de Groenen in het Europees Parlement. De beroepseer wringt en er zijn andere redenen om de benauwende relatie snel te beëindigen.

Als Jacky het uitmaakt, ontdekt ze dat de macht van haar minnaar verder reikt dan de Europese politiek. Ze raakt verstrikt in een netwerk van corruptie, machtsmisbruik en geweld en is haar leven niet meer zeker. Om te overleven klampt ze zich vast aan haar aanbidder. Maar kan ze hem vertrouwen?

De winnaar van de Gouden Strop wordt op donderdag 30 mei bekend gemaakt in de Bibliotheek Utrecht.

Volg ons op Instagram