Willem Asman wint de Gouden Strop

6 juni 2018

Willem Asman heeft met zijn thriller Enter de prestigieuze Bookspot Gouden Strop 2018 gewonnen. Dit heeft juryvoorzitter Anniko van Santen zojuist bekend gemaakt. Daarmee wint hij een geldbedrag van € 20.000,- en een sculptuur.

Uit het juryrapport:

Enter – Rebound 1 is een boek dat je af en toe weg moet leggen om de stress en eenzaamheid van de hoofdpersoon van je af te schudden. Het probleem? Je wilt het helemaal niet wegleggen, want Willem Asman verleidt je steeds weer om door te lezen. En ook als je dit eerste deel van zijn REBOUND-trilogie uit hebt, verlang je naar meer. […] Asman weeft een web van plotlijnen en schrijft in een tempo dat je af en toe naar adem laat happen.’

Het volledige juryrapport is hier te lezen.

Enter is het eerste deel van de REBOUND-trilogie. Deel 2, Erroris inmiddels ook verschenen. Het derde en laatste deel, Exit, verschijnt half juni. Alle drie de delen zijn hiermee in één jaar verschenen.

De bekendmaking van deze prijs is tevens de opening van de Spannende Boeken Weken die t/m 24 juni duren. Bij besteding van € 12,50 ontvang je het cadeaugeschenk voor de Spannende Boekenweken, geschreven door Boris Diettrich.

Volg ons op Instagram