Wees onzichtbaar wordt TV-serie

8 januari 2019

Persbericht, Amsterdam 8 januari 2019

Wees onzichtbaar wordt TV-serie

Wees onzichtbaar, de roman van Murat Isik, wordt bewerkt voor een TV-serie. Nog voor de bekendmaking van de Libris Literatuur Prijs in mei j.l. was er voor de filmrechten sprake van warme belangstelling van filmproducenten, een belangstelling die na de prijsuitreiking overweldigend mocht worden genoemd. De producenten van Topkapi Films en Isik vonden elkaar, en onlangs hebben beide partijen het contract getekend in aanwezigheid van Murat Isiks agent Willem Bisseling, zijn uitgevers Laurens Ubbink en Tanja Hendriks van Ambo|Anthos. Producent Topkapi Films heeft Chris Westendorp (SCHULDIG, PENOZA aangetrokken als scenarist en Mijke de Jong (LAYLA M.) als regisseur. De verkoop van de filmrechten kwam tot stand door bemiddeling van Shared Stories’ Dorien van Londen.

Idse Grotenhuis, Topkapi Films: ‘Het persoonlijke relaas van de Zaza-Turkse familie Mutlu tegen de achtergrond van het verval van de Bijlmer vormt een geweldige basis voor een TV-serie. Met Chris en Mijke als makers en schrijver Murat Isik aan onze zijde zitten we vol inspiratie om dit verhaal tot toegankelijke drama te maken.’

Wees onzichtbaar is een ontroerende coming of age van een jongen die opgroeit in een onveilige wereld, tegen de achtergrond van een verloederende Bijlmer. Hoofdpersoon Metin is aanvankelijk een buitenstaander die door zijn omgeving wordt onderschat, ook door zijn docenten op school. Gaandeweg en gelijktijdig met zijn moeder vecht hij zich een weg naar een leven met een toekomst.

Het boek won dit jaar de prestigieuze Libris Literatuur Prijs en de Boekhandelsprijs. Daarnaast werd het in 2017 uitgeroepen tot Beste Boek van het Jaar door de lezers van NRC HANDELSBLAD en was het voor talloze andere prijzen genomineerd. Sinds het winnen van de Libris Literatuur Prijs 2018 staat Wees onzichtbaar vrijwel onafgebroken in de hoogste regionen van De Bestseller 60. Wees onzichtbaar ging inmiddels al meer dan 135.000 keer over de toonbank.

Volg ons op Instagram