Wees onzichtbaar van Murat Isik wordt theaterstuk

12 april 2019

Nadat eerder de filmrechten van de bestseller Wees onzichtbaar, de roman van Murat Isik, waren verkocht, heeft warme belangstelling voor de theaterrechten geleid tot het ondertekenen van een contract in het huis van producent Podium Mozaïek te Amsterdam.

Winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018 Murat Isik was net gereed met zijn activiteiten rondom de Boekenweek waarin veel aandacht was voor Wees onzichtbaar, maar ook voor zijn essay Mijn moeders strijd en debuut Verloren grond.

In aanwezigheid van de directeur van het Amsterdamse podium, Zafer Yurdakul, Isiks agent Willem Bisseling, uitgever Laurens Ubbink en directeur Tanja Hendriks van Ambo|Anthos werden de handtekeningen gezet. De verkoop van de theaterrechten kwam tot stand door bemiddeling van Shared Stories’ Dorien van Londen.

De theaterbewerking van Wees onzichtbaar gaat op vrijdag 14 februari 2020 in première in Podium Mozaïek en reist daarna door het land. De regie van de theaterbewerking is in handen van Șaban Ol. Ol is artistiek leider van Theater Rast en maakt voorstellingen die in hun vorm veelal gebaseerd zijn op improvisaties met de spelers. Eerder maakte hij o.a al de succesvolle productie Bloedbroeders met acteur Ara Halici. Theater- en filmmaker Jan van den Berg neemt de dramaturgie voor zijn rekening. Van den Berg werkte o.a. in opdracht van de Rotterdamse Schouwburg en de Balie.

Zafer Yurdakul, Podium Mozaïek: ‘We gaan met al onze producties uit van een behoefte aan herkenbare/authentieke verhalen voor een nieuw publiek. We proberen de actuele thema’s in de gemeenschappen voelbaar en bespreekbaar te maken. Een theaterbewerking van Wees onzichtbaar past in het streven om deze thema’s te belichten vanuit een persoonlijk doorleefde ervaring en reflectie.’

Wees onzichtbaar won in 2018 de prestigieuze Libris Literatuur Prijs en de Boekhandelsprijs. Dit jaar won Murat Isik De Inktaap. Daarnaast werd Wees onzichtbaar in 2017 uitgeroepen tot Beste Boek van het Jaar door de lezers van NRC Handelsblad en was het voor talloze andere prijzen genomineerd.

 

Volg ons op Instagram