Via Roma van Willemijn van Dijk Best Verzorgde Boek 2015

22 februari 2016

Via Roma van Willemijn van Dijk is door een vakjury verkozen tot een van De Best Verzorgde Boeken van 2015. De winnen boeken gaan op tournee, onder andere langs het Stedelijk Museum Amsterdam.

Met een historie die teruggaat tot 1926 is de jaarlijkse uitverkiezing door een vakjury van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken de oudste van Europa. Jaarlijks leggen Nederlandse uitgevers, ontwerpers en drukkers 300 à 400 boeken aan de vijfkoppige jury voor. Deze bestaat als regel uit twee ontwerpers, een uitgever en een drukker; het vijfde jurylid is ofwel een boekverkoper, een conservator of curator, een wetenschapper of iemand die regelmatig over design publiceert.

Over Via Roma

Waarom heet de brede laan die naar de Sint-Pieter leidt de Straat van de Verzoening? Wat heeft de Via dei Fori Imperiali, waarlangs de oude keizerfora liggen, met Mussolini te maken? En hoe kun je uit de naam Piazza Navona opmaken wat er onder het plein verborgen ligt?

In haar sprankelende reisgids Via Roma laat Willemijn van Dijk je dwalen door de straten van de Italiaanse hoofdstad. Achter de straatnamen van Rome gaat de eeuwenlange geschiedenis van de stad aan de Tiber schuil. Via de straatnaambordjes dwaal je door de geschiedenis en langs het werelderfgoed van Rome, van Romulus tot Mussolini en van het Colosseum tot het hypermoderne Museo dell’Ara Pacis. Via Roma is een onmisbaar boek voor iedere Italiëganger.

Volg ons op Instagram