Verfilming ‘De Deventer moordzaak’ wint 4x Gouden Kalf

4 oktober 2021

De film De Veroordeling, verfilming van De Deventer moordzaak van Bas Haan, is uitgeroepen tot de beste Nederlandse bioscoopfilm van het jaar! De film van regisseur Sander Burger won het belangrijkste Gouden Kalf. Hoofdrolspeler Fedja van Huêt kreeg een Gouden Kalf voor de beste hoofdrol en Yorick van Wageningen voor de beste bijrol. Ook kreeg de film een Gouden Kalf voor het beste scenario.

Over de film

‘Een must-read voor alle BN’ers en niet-BN’ers met een mening.’ – Fedja van Huêt (speelt Bas Haan in De Veroordeling)

‘In deze roerige tijden, waar goeie onderzoeksjournalistiek één van de laatste pijlers is waarop onze beschaving rust, steekt Bas Haan met kop en schouders boven de rest uit. Hij is bereid zijn eigen reputatie in de waagschaal te gooien als zijn tocht naar de waarheid dat gebied. Dat is zeldzaam.’ – Yorick van Wageningen (speelt Michael de Jong in De Veroordeling)

‘Toen ik het boek voor het eerst las was ik zo geboeid dat ik te laat kwam op een huwelijksreceptie, ik moest en zou het uitlezen. In de jaren daarna heb ik het vaak herlezen voor de verfilming van De Veroordeling en elke keer genoot ik weer van de heldere en spannende beschrijving. De zelfreflectie van Bas Haan is bewonderenswaardig, het non-fictie verhaal is ontluisterend en met de opkomst van fake news nog steeds zeer relevant.’ – Joram Willink (filmproducent De Veroordeling)

Na het lezen van De Deventer moordzaak, dacht ik slechts twee dingen: 1) Wat zijn we met z’n allen verschrikkelijk bedonderd. 2) Goddank dat er nog altijd journalisten als Bas Haan bestaan.’ – Sander Burger (regisseur De Veroordeling)


Met een beetje fantasie

Met een beetje fantasie

Wanneer Liv haar buurvrouw helpt met een klusje, vormt dit het begin van een sprankelend verhaal over vriendschap en liefde. Deel 1 in de serie Werkelijk waar?

Bestel nu jouw exemplaar voor € 6,99

Bestellen

Volg ons op Instagram