STAGE: PR & Communicatie bij een uitgeverij

28 juli 2023

32-36 uur

Houd jij enorm van lezen? Wil jij werken met bekende schrijvers? Vind je het leuk om te brainstormen hoe een boek onder de aandacht te brengen bij kranten- radio- en tv-redacties? En heb je een hands-on mentaliteit?  Wij zoeken een stagiair op onze publiciteit-afdeling.

Ambo | Anthos uitgevers is een toonaangevende uitgeverij van boeken, gevestigd in het centrum van Amsterdam. We geven onder anderen het werk uit van Sally Rooney, Taylor Jenkins Reid, Malou Holshuijsen en Murat Isik (winnaar Libris Literatuur Prijs 2018).

Op de publiciteitsafdeling proberen we onze boeken zo goed mogelijk te pitchen bij de pers (kranten, tijdschriften, podcasts, websites, radio- programma’s en tv-programma’s). We proberen ze over te halen recensies te schrijven over de boeken of de auteur te interviewen. De uitgeverij is een dynamische, creatieve en inspirerende wereld. Er valt veel te leren bij ons!

We zijn op zoek naar iemand die van aanpakken weet en graag wil leren. Ben jij dat? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Het zou geweldig zijn als je al in augustus kunt beginnen, maar later is ook prima.

TOT DE WERKZAAMHEDEN BEHOREN ONDER ANDERE:

 1. Pr-plannen verzinnen voor de boeken die bij ons verschijnen
 2. Auteurs begeleiden bij hun tv- en radio-optredens
 3. Verschenen pers-aandacht verzamelen en doorsturen naar de auteurs.
 4. Meehelpen bij boekpresentaties en auteursbezoeken
 5. Opmaken persberichten voor de pers
 6. Updaten en bijhouden van auteursinformatie
 7. Afhandelen aanvragen recensie-exemplaren
 8. Verzenden van persmailings

PROFIEL:

 1. Affiniteit met lezen en literatuur
 2. Praktisch kunnen werken
 3. HBO/WO denkniveau
 4. Stressbestendig en hands-on
 5. Kennis van Canva is een pre, maar niet noodzakelijk
 6. Bereid zijn om soms ook in de avonduren en weekenden te werken

Kun jij minimaal 3 maanden stage lopen, stuur dan een korte motivatie en cv naar Annemieke van Plateringen avanplateringen@amboanthos.nl

Volg ons op Instagram