Stine Jensen wint Gender Equality in Politics Contest

3 januari 2014

Stine Jensen heeft op 2 januari de eerste editie van de ‘Gender Equality in Politics Contest’ gewonnen. De journalistieke wedstrijd, bedoeld om bewustwording rond gender equality te verbeteren, is een initiatief van de Vrouwenpartij.

Volgens de jury heeft Jensen zich op een professionele en betrokken manier ingezet om gelijke toegankelijkheid hoger op de agenda te krijgen. Met haar Tv-serie en gelijknamige boek Licht op het Noorden had zij van de vier genomineerde journalisten de krachtigste boodschap:

‘Jensen toont dat met de juiste wet- en regelgeving gelijke toegankelijkheid goed te realiseren is. Opvallend is dat ze voor haar documentaires een groot aantal mensen spreekt, van allerlei komaf. De gelijke toegankelijkheid waar ze over bericht past ze ook toe in haar eigen werk, wat resulteert in een heldere en breed gedragen blik op de samenleving.’

Licht op het Noorden verscheen in oktober 2013 en beschrijft de reis door Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland die Stine Jensen maakte op zoek naar de ziel van onze noorderburen.

Volg ons op Instagram