Sebastien Valkenberg wint Theodor Award

3 juli 2015

Op 26 juni heeft filosoof en publicist Sebastien Valkenberg de Theodor Award 2015 in ontvangst genomen tijdens een uitzending van het radioprogramma OBA Live. Hij ontving de award vanwege zijn recent verschenen boek Op denkles.

De uitzending kun je hier bekijken en beluisteren.

In zijn boek levert Valkenberg wapens tegen dooddoeners, modieuze denkbeelden en andere vormen van antirationalisme. Hij doet dat in de voetsporen van twee illustere voorgangers die korte metten maakten met slordig denkwerk: de schrijvers Gustave Flaubert en Karel van het Reve.
De jury vindt Op denkles het meest opmerkelijke boek van het jaar.

Valkenberg schrijft onder meer voor Trouw, NRC Handelsblad en Elsevier. Eerder verschenen van hem de boeken Het laboratorium in je hoofd en Geluksvogels.

De Theodor Award is een jaarlijks terugkerende bekroning voor een uitzonderlijke kunstenaar, een bijzondere wetenschapper of een morele raddraaier. De winnaar wordt gekozen door de Human-redactie van het radioprogramma OBA Live, waarbij presentator Theodor Holman het laatste woord heeft. Eerdere winnaars waren Jelle Brandt Corstius, regisseur Mijke de Jong en actrice Samira Maas, Maartje Duin en Katinka Baehr, Judit Neurink, hoogleraar cardiologie voor vrouwen Angela Maas en de makers van De Snijtafel.

Bron afbeelding: Human.

Volg ons op Instagram