Saša Stanišić op Shortlist Europese Literatuurprijs 2021

2 juli 2021

De shortlist van de Europese Literatuurprijs 2021 is bekendgemaakt bij SPUI25! Onze auteur Saša Stanišić, en vertaler Annemarie Vlaming, maken nog kans op de prijs met het meesterwerk Herkomst.

Zeventien boekwinkels selecteerden uit twintig Europese romans. Een vakjury stelde vervolgens de shortlist voor de Europese Literatuurprijs samen. De prijs, die wordt uitgereikt tijdens Crossing Border, bestaat uit een geldbedrag van € 10.000 voor de schrijver en € 5.000 voor de vertaler van het winnende boek.

Het juryrapport is lovend over Herkomst: “Stanišić dartelt rond in zijn materiaal, vult het aan met weemoed en wrange ironie, dwaalt telkens weer af, breidt uit, vormt allegorieën, gebruikt mythen, voert de lezer mee in verhalen die heel anders eindigen dan ze leken te beginnen – als geboren worden in een land dat niet meer bestaat. Zo stijgt Stanišić uit boven de geforceerde gemeenplaats van één herkomst en bouwt hij de zijne moeiteloos op uit de mensen om hem heen. Herkomst is zowel een liefdevolle en persoonlijke geschiedenis verteld vanuit het perspectief van een (klein)zoon, als een moderne en tragische Europese geschiedenis die nooit vergeten mag worden.”


De Kliniek

De Kliniek

Dl 2 in de Connie Woolwine-serie van de bestsellerauteur Helen Fields, bekend van de D.I. Callanach serie met Luc en Ava in de hoofdrollen. Voor de lezers van Karen Slaughter en M.J. Arlidge.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 14,99

Bestellen

Volg ons op Instagram