Sacha Bronwasser houdt Joost Zwagerman Lezing 2023

3 oktober 2023

Curator, kunstcriticus en bestsellerauteur Sacha Bronwasser geeft dit jaar de Joost Zwagerman Lezing. Bronwasser gaat tijdens de lezing in op de menselijke noodzaak en het plezier om taal te vinden voor kunst. Onderdeel van haar lezing is een nieuw kort verhaal. 

Auteur Joost Zwagerman (1963-2015) volgde moderne kunst op de voet en besteedde in zijn romans aandacht aan de rol van kunst en de kunstenaar. Hij excelleerde in essays en artikelen over beeldende kunst. Om zijn leven en gedachtegoed te vieren wordt jaarlijks op 18 november in Alkmaar, zijn geboortestad, de Joost Zwagerman Lezing gehouden. De lezing heeft als centraal thema: kunst en literatuur en de wisselwerking tussen de twee werelden.

Kunst is een belangrijke constante in het werk van Bronwasser. Ze is schrijver, spreker, kunsthistoricus en curator, in wisselende volgorde. Ze was twintig jaar freelance kunstcriticus voor de Volkskrant en schrijft en spreek over kunst voor diverse media en opdrachtgevers. Haar romandebuut Niets is gelogen kwam in 2019 uit. In februari van dit jaar verscheen Luister. De roman koerst af op 40.000 verkochte exemplaren.  

 
De Joost Zwagerman Lezing vindt plaats in Theater De Vest in Alkmaar, aanvang 20.00 uur. Ook op het programma staat een muzikale ode door Ellen ten Damme en de uitreiking van de Joost Zwagerman Essayprijs. Dagvoorzitter is essayist en journalist Roos van Rijswijk. 

De Joost Zwagerman Lezing is een initiatief van Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en Theater De Vest/De Grote Kerk Alkmaar en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alkmaar.

Kaarten reserveren kan hier: Joost Zwagermanlezing Sacha Bronwasser | Taqa Theater De Vest
Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen over de Lezing neemt u contact op met Aafke van Tent Beeking aafke@museumalkmaar.nl 06-39507149

Voor aanvragen van recensie-exemplaren van Luister, of interviewverzoeken voor Sacha: Annemieke van Plateringen, avanplateringen@amboanthos.nl 0653643060

Volg ons op Instagram