Phineas’ feest op shortlist Hebban Debuutprijs

2 juli 2021

Phineas’ feest van Sophie Tak staat op de shortlist van de Hebban Debuutprijs. Deze prijs is de enige juryprijs in Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. De jury bestaat dan ook uit een 120-koppige lezersjury. Zij hebben uit een longlist van 15 boeken de vijf titels voor de shortlist bepaald.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedingingsprijs voor debutanten. Een professionele eindjury beslist wie er in september de prijs ont ontvangst mag nemen.

Over Phineas’ feest

Phineas’ feest van Sophie Tak is een sprankelend debuut waarin de ontwrichtende gevolgen van geestesziekte op ingenieuze wijze invoelbaar worden gemaakt.

Phineas’ feest is een literaire roman met fraaie stijlfiguren over een onderwerp dat tot de verbeelding spreekt. Tak laat zien dat ze kan schrijven: boetserend met taal en zorgvuldig een portret schetsend van haar personages werkt ze naar het einde toe.’ – De Telegraaf

Phineas’ feest is een intrigerend boek. De strijd in het hoofd van Johannes, de (herkenbare) menselijke tekorten van zijn ouders en zussen: het wordt ongekunsteld verteld. Sophie Tak heeft een fijne pen en schetst heel gewone mensen, die toch niet zo gewoon zijn als je dieper graaft.’ – Nederlands Dagblad

‘Wat een geestig, toegankelijk boek!’ – Nouveau

‘Mooi verhaal.’ – Libelle


Verguld

Verguld is de tweede aflevering in de serie Geheimen uit de harem van Eva Roberts. Het tweede boek volgt Nova, die wordt uitgekozen voor een harem. Voor de lezers van Abbi Glines en Vi Keeland!

Bestel nu jouw exemplaar voor € 8,99

Bestellen

Volg ons op Instagram