Een sprankelend debuut

2 juni 2020

Phineas’ feest van Sophie Tak is een sprankelend debuut waarin de ontwrichtende gevolgen van geestesziekte op ingenieuze wijze invoelbaar worden gemaakt.

‘Ik heb hardop gelachen, met mijn hand voor mijn mond verder gelezen, na de laatste pagina meteen de redacteur gebeld om erover door te praten, want dat wil je. Erover doorpraten.’ – Annemieke van Plateringen (PR)

Het gaat over een disfunctionele familie. Één van de personages, Johannes, is schizofreen, maar eigenlijk blijkt iedereen een beetje knetter. In de roman komt de familie elkaar na jaren weer tegen op het verjaardagsfeest van de neefje Phineas.

Dit boek gaat over gekte, over nurture/nature, over de verantwoordelijkheid van je ouders voor jouw functioneren in het volwassen leven. Het is een intelligent boek. Het is een boek dat je kunt aanraden aan iemand die psychiater is, maar ook aan iemand die leraar is, en aan alle mensen met een leesclub. Het is aan de ene kant heel toegankelijk, maar aan de andere kant raakt het aan ontzettend zware thema’s.

Het hele productieteam is laaiend enthousiast over Phineas’ feest!

‘Een boek om helemaal in te verdwijnen! Zit uitzonderlijk knap in elkaar en biedt stof tot nadenken.’ – Linda Visser (redactie)

‘Het is echt heel goed geworden! Alles duurt precies lang genoeg en de opbouw is echt goed, op een gegeven moment wil je niet meer stoppen. Het is zo anders en eigen, echt fijn.’ – Anouk Reeskamp (redactie)

‘Heb ervan genoten, maar het zette me ook aan het denken waardoor het een titel is geworden die me bijblijft.’ – Suzanne Snel (accountmanager)

‘WAUW! Wat een geweldig boek!’ – Eva Ensing (marketing)

‘Het verhaal zit erg knap in elkaar, is spannend ook!’ – de persklaarmaker

‘Ik vond het mooi! Het zit echt knap in elkaar. Het is een debuut toch? Respect!’ – de corrector


Kates overwinning

Meeslepende roman over een jonge vrouw die in oorlogstijd haar leven opnieuw opbouwt. Tweede en laatste deel van de serie Oorlogshospitaal Mulberry Hall. Voor lezers van Corina Bomann en Sarah Lark.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 5,99

Bestellen

Volg ons op Instagram