Boek over Oscar Pistorius verschijnt oktober

10 september 2014

Dit najaar verschijnt van John Carlin, gerenommeerd journalist voor onder andere The Independent en The New York Times, het boek Oscar Pistorius. Het ware verhaal.

Pistorius, de bladerunner, wordt ervan verdacht zijn vriendin, het Zuid-Afrikaanse model Reeva Steenkamp, in 2013 te hebben doodgeschoten. Als een van de weinigen kreeg journalist John Carlin toegang tot de inner circle rond Pistorius. Hij sprak met vrienden en kennissen, met zijn ouders en zijn zusje, maar ook met de twee advocaten die geen middel schuwen om Pistorius vrij te pleiten.

In Oscar Pistorius. Het ware verhaal schetst Carlin de opmerkelijke sportcarrière van Pistorius en het verloop van het geruchtmakende proces – een rechtszaak die inmiddels al wordt vergeleken met het beruchte proces van O.J. Simpson. Carlin vertelt het bewogen levensverhaal van Pistorius, een van de opmerkelijkste uit de sportgeschiedenis, tegen de achtergrond van de veranderende Zuid-Afrikaanse samenleving.

Oscar Pistorius werd geboren met een zeldzame botafwijking en toen hij nog maar elf maanden oud was, werden zijn beide onderbenen geamputeerd. Pistorius leerde lopen met protheses. In 2012 schreef hij geschiedenis door als eerste atleet zonder onderbenen deel te nemen aan de 400 meter op de Olympische Spelen in Londen. Pistorius was een absolute held in zijn vaderland, tot de fatale schietpartij op 14 februari 2013.  Op 11 september aanstaande doet de Zuid-Afrikaanse rechter uitspraak in de zaak tegen de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius.  

John Carlin was van 1989 tot 1995 buitenlandcorrespondent voor The Independent in Zuid-Afrika. Carlin schreef artikelen en reportages voor onder meer The Times, The Observer en The New York Times en El País. Van zijn hand verschenen Nelson Mandela en de wedstrijd die een volk verenigde, door Clint Eastwood gebruikt voor de film Invictus, en Raffa, de biografie van tennisser Rafael Nadal.

In oktober verschijnt de Nederlandse vertaling bij Ambo l Anthos.
ISBN 9789026330599

Volg ons op Instagram