Boeken over Tweestrijd – dit zijn onze Boekenweek-tips!

20 mei 2021

De hemel is altijd paars

De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh is een poëtische debuutroman over liefde, verlangen en herinneringen. Van de winnaar van de El Hizjra Literatuurprijs voor Poëzie 2019.

Bekijk het boek

De afwijking

De afwijking is de debuutroman van Dries Muus. Een meeslepend verhaal over publieke vernedering en persoonlijke taboes, over donkere uitwegen uit neerwaartse spiralen.

Bekijk het boek

De familie Wachtman

In De familie Wachtman van Christiaan Alberdingk Thijm raakt Philip Wachtman in de problemen wanneer hij door een uitspraak van de rechter zijn geheim prijs moet geven: hij heeft 411 nakomelingen.

Bekijk het boek

Zachtop lachen

In Zachtop lachen van Malou Holshuijsen durft hoofdpersoon Malou van het ene op het andere moment niet meer het verkeer in te gaan. Wat volgt is een rauwe dialoog tussen haar en haar psycholoog.

Bekijk het boek

Schijnvrucht

Schijnvrucht van Ingrid de Vries is een meeslepende roman over een liefde die niet mag en toch ontstaat. Voor de lezers van Machteld Siegmann en Bernhard Schlink.

Bekijk het boek

Viktor

Viktor, het debuut van Judith Fanto, is een hartveroverende roman, gebaseerd op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Fanto. Genomineerd voor de Boekhandelsprijs 2021.

Bekijk het boek

Volg ons op Instagram