Nederland Leest dit jaar Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls

2 november 2022

Het thema van Nederland Leest 2022 is Oud worden, jong blijven. Bibliotheken geven in november een speciale editie van Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau. Op 1 november is de de campagne feestelijk afgetrapt in de Koninklijke bibliotheek in Den Haag. Yvonne gaat de hele maand langs verschillende bibliotheken in Nederland. Bekijk hier of zij bij een bibliotheek bij jou in de buurt langskomt.

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland.  Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen.

Mevrouw mijn moeder is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Meer boeken van Yvonne Keuls

9789026357879
9789026358036
9789026357855
9789026357862
9789026345579
Het verrotte leven van Floortje Bloem
Gemmetje Victoria
Jan Rap en z'n maat
De moeder van David S.
Alle Indische tantes

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls (1931) werd geboren in het toenmalige Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Ze heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Midden jaren zeventig brak ze door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, zoals Jan Rap en z’n maat en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In december 2021 vierde Yvonne Keuls haar negentigste verjaardag en onlangs verscheen Gemmetje Victoria, een roman over een jonge vrouw die Keuls ontmoette in het opvanghuis waar ze vrijwilligerswerk verrichtte. Tijdens Nederland Leest treedt ze gedurende de maand november op in het hele land.

Wil je Yvonne Keuls ontmoeten? Bekijk hier de evenementenpagina.

Volg ons op Instagram