Nathan Filer wint Costa Award

31 januari 2014

Afgelopen week werd De schok van de val van Nathan Filer bekroond met de prestigieuze Costa Award Book of the Year.

De jury over De schok van de val:  ‘Het is moeilijk te geloven dat dit een debuut is – het is zo goed dat je je er een beter mens door voelt.’

Filer won in januari de Costa First Novel Award, ofwel de Costa debuutprijs. Toen werden er ook prijzen uitgereikt voor beste roman, biografie, poëzie en kinderboek. Uit deze laureaten werd gisteravond de winnaar gekozen voor het boek van het jaar.

De schok van de val is hartverscheurend, ontroerend en opbeurend tegelijk. Tijdens een vakantie met hun ouders, gaan de negenjarige Matthew Homes en zijn oudere broer stiekem naar buiten in het midden van de nacht. Alleen Matthew komt veilig terug. Tien jaar later zoekt Matthew naar een manier om de herinnering aan zijn broer in ere te houden.Wat begint als het verhaal van een wanhopige jongen verandert in het relaas van een moedige jongeman die probeert te begrijpen wat er die nacht is gebeurd en in die jaren die daarop volgen. Voormalige winnaars van de Costa Award Book of the Year zijn Zadie Smith, Mark Haddon en vorig jaar Hilary Mantel.

Volg ons op Instagram