Maartje Paumen tekent contract voor autobiografie

2 maart 2017

Hockeyster Maartje Paumen heeft een contract getekend voor haar autobiografie PAUMEN bij Ambo|Anthos uitgevers. Het verhaal wordt opgetekend door Volkskrant- verslaggever Robèrt Misset. Het boek verschijnt in september.

In haar biografie vertelt Maartje Paumen openhartig hoe ze in Limburg begon als jonge linksback, over haar coming-out en hoe ze door haar winnaarsmentaliteit, mentale weerbaarheid en ongekende inzet crises overwon en de top bereikte.

‘Extreem’, zo omschrijft Paumen zichzelf. Ze gaat tot het uiterste, maar voor alle successen betaalt ze een hoge prijs. Na de Olympische Spelen van 2012 zit ze erdoorheen. De druk die ze zichzelf heeft opgelegd blijkt in combinatie met het stuklopen van de relatie met teamgenoot Carlien Dirkse van den Heuvel zelfs voor haar te veel.

Simon Dikker Hupkes, redacteur Ambo|Anthos: ‘Maartje Paumen is een fenomeen. Als boegbeeld van de gouden generatie heeft zij alles gewonnen wat er te winnen valt. Haar carrière valt samen met de ontwikkeling van het Nederlandse hockey tot topsport en haar boek is daarom onmisbaar voor hockeyliefhebbers. Haar openhartige verhaal, opgetekend door iemand als Robèrt Misset, maakt het echter tot inspirerend leesvoer voor een nog veel groter publiek.’

Maartje Paumen (1985) is een van de beste hockeysters ter wereld. Ze won goud op de Olympische Spelen in 2008 (Beijing) en 2012 (Londen), werd twee keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen. Met HC ’s-Hertogenbosch won ze tien keer de landstitel en negen keer de Europa Cup I. Ze kwam 235 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde 195 keer. Ze is topscorer aller tijden op de Olympische Spelen, net als in Oranje, de Champions Trophy en de hoofdklasse.

Robèrt Misset (1959) is sinds 2002 sportjournalist voor de Volkskrant en werkte daarvoor bij Het Parool en NRC Handelsblad. Misset is de auteur van drie tennisboeken en volgt Paumen als hockeyverslaggever al intensief sinds het EK in 2009.

Volg ons op Instagram