Maak kennis met nieuw thrillertalent Dana Smit!

11 april 2022

Er staat een nieuw schrijftalent die klaar staat om Nederland te veroveren: Dana Smit! Dana is een uitzonderlijk thrillertalent met internationale allure. Haar debuut Zonder schuld verschijnt op 2 mei 2022 en is het eerste deel in de Hazel Kramer-serie. Deel 2, Zonder boete, verschijnt mei 2023.

De Haarlemse Dana is 31 jaar en heeft nu al een indrukwekkend CV. Naast dat ze in mei in Nederland met Zonder schuld debuteert, werkte ze als detective bij de Londense politie, als BBC actrice en heeft ze een indrukwekkende modellencarrière achter de rug. Voor haar thriller Zonder schuld haalde ze inspiratie uit haar eigen leven en haar carrière. Dana Smit wordt nu al vergeleken met gevestigde thrillerauteurs als Esther Verhoef en Saskia Noort.

Ze verhuisde ongeveer tien jaar geleden voor een studie in profiling naar Londen, waar ze nog steeds woonachtig is. Als BBC actrice heeft ze geleerd dat haar eigen levenservaringen en emoties je kunnen helpen om je in te leven in een personage. Bij het schrijven van Zonder schuld was dit niet anders. Hazel staat dichtbij Dana.

In Zonder schuld kaart ze ook onderliggende maatschappelijke vraagstukken aan, bijvoorbeeld dat hetzelfde gedrag andere consequenties kan hebben als je uit een goed milieu komt. Wat bij de rijkere mensen bejubeld wordt, wordt bij de armere mensen al gauw afgestraft. Iets wat voor Dana pijnlijk duidelijk werd toen ze onderdeel uitmaakte van de modellenwereld. Al haar ervaringen heeft ze gebruikt in Zonder schuld, vanaf 2 mei verkrijgbaar.


Begrijp jij Centraal-Europa nog?

Een combinatie van zijn eigen reiservaringen met de levendige geschiedenis van het roerige Centraal-Europa. Van de schrijver van bestseller Begrijp jij het Midden-Oosten nog?

Bestel nu jouw exemplaar voor € 13,99

Bestellen

Volg ons op Instagram