Koninklijke onderscheiding Simone van der Vlugt

2 september 2020

Zojuist heeft schrijfster Simone van der Vlugt een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar 25-jarig schrijverschap. In vijfentwintig jaar heeft Simone van der Vlugt een indrukwekkende oeuvre opgebouwd van meer dan veertig boeken. Haar werk werd veelvuldig genomineerd en in 2010 won zij de NS Publiekprijs. Van haar volwassen romans zijn in Nederland bijna 3 miljoen verkocht. Ook in het buitenland vinden haar romans hun weg naar een breed publiek. Simone van der Vlugt ontving het lintje uit handen van de burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge.

Over Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (1960) is een van Nederlands meest populaire en toonaangevende schrijfsters. Met haar jeugdboeken, thrillers en historische romans weet zij al jarenlang een breed publiek te bereiken. Van haar thrillers werden in totaal meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillerdebuut De reünie werd meteen genomineerd voor de NS Publieksprijs en is succesvol verfilmd met Thekla Reuten en Daan Schuurmans in de hoofdrollen.

Naast thrillers schrijft Simone van der Vlugt historische romans over veelbewogen periodes in de Nederlandse geschiedenis. De kaasfabriek is haar nieuwste historische roman, die deze week verschenen is.

Over haar nieuwste historische roman: De kaasfabriek

In deze roman belicht Simone op meeslepende en toegankelijke wijze een van de fascinerendste periodes uit de Nederlandse geschiedenis. De kaasfabriek gaat niet alleen over twee vrouwen die hun tijd ver vooruit waren, maar ook over verbroken familiebanden en het verlangen naar vrijheid in tijden van wereldoorlog.

Volg ons op Instagram