Judith Fanto wint Hebban Debuutprijs 2020

21 september 2020

Judith Fanto heeft de Hebban Debuutprijs 2020 ontvangen voor ‘Viktor’. De historische roman verscheen afgelopen maart bij uitgeverij Ambo|Anthos. In het boek gaat hoofdpersoon Geertje op zoek naar de waarheid rond Viktor Rosenbaum, de raadselachtige broer van haar grootvader. De auteur ontving de award uit handen van juryvoorzitter Gerben de Bruijn en Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen. Lezerscommunity Hebban reikte de prijs voor de vijfde keer uit. Vorig jaar won Thomas Rueb met ‘Laura H.’.

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. De tienkoppige jury onder leiding van juryvoorzitter Gerben de Bruijn (boekverkoper) roemde Fanto om haar schrijfstijl, de kwaliteit die je in de eerste zin al herkent, haar opbouw van een scène en de vorm van deze roman die absoluut naar meer smaken.

De longlist voor de Hebban Debuutprijs werd in april bekendgemaakt, waarna een lezersjury van ruim honderd lezers de shortlist bepaalde. De andere genomineerden waren Bianca Boer met DraaidagenLucia van den Brink met Niemand zoals hijSplinter Chabot met Confettiregen en Dido Michielsen met Lichter dan ik.

De eindjury bestaat traditiegetrouw uit boekverkopers en Hebban-redacteuren. Naast juryvoorzitter Gerben de Bruijn (Boekhandel Post Scriptum) bestond de jury uit boekverkopers Monique Eskens (Boekhandel De Drvkkery), Pauline Goedemans (Boekhandel Grimbergen), Daphne de Haan (Boekhandel Waanders in de Broeren), Remco Houtepen (Boekhandel Libris Venstra) en Arno Koek (Boekhandel Blokker), en Hebban-redacteuren Aimee van Tienoven, Anouk van der Zee, Lindy de Jong en Debbie van der Zande.

Bron: Hebban.nl

Volg ons op Instagram