‘Ik schreef dit boek vooral over mijn eigen angsten en onzekerheden als vader’

13 november 2020

In een interview met Het Parool:
Wat vindt u zo leuk aan vader zijn?
“Zodra je je baby’tje aankijkt en ruikt, ervaar je een oergevoel – dat valt niet te beschrijven met door mensen bedachte woorden. Vader zijn geeft me grond; ik voel me meer verbonden met het verleden én de toekomst. Kinderen grootbrengen voelt concreet en logisch, het juiste om mee bezig te zijn. Zelfs de moeilijke momenten vind ik mooi, ook als ik wéér een nacht slecht heb geslapen. Mijn leven draait nu niet meer alleen om mezelf; dat is een rijk gevoel.”

Over Vad3r:

Vad3r van Pepijn Lanen is een zeer intiem portret van het ouderschap, dat tegelijkertijd uiterst actueel en universeel is. Pepijn Lanen beleeft hoogtepunten in het kleine alledaagse.  ‘Coco is voor de derde keer zwanger. We zijn in één klap in een nieuw tijdperk beland. De uitslag van een zwangerschapstest heeft ons getransporteerd.’ Met deze zinnen opent Pepijn Lanen, inmiddels trotse vader van drie, zijn openhartige verhaal over het vaderschap. ‘Als ik de kindjes in hun ogen kijk, krijg ik kortsluiting in mijn hoofd door de liefde. Hun bestaan is een wonder dat mijn hersenen nauwelijks kunnen registreren.’

‘In zijn verse boek Vad3r beschrijft Pepijn zijn nieuwe leven zoals alleen hij dat kan.’ – Linda.nl
Van een leven op de bühne naar een bestaan vol luiers. Het leven kan raar lopen. “Leip, hè? Ik vind het mooi, en ben iedere dag dankbaar dat die groei me gegund is. Toen ik net vader werd veranderde mijn leven compleet. Maar ouder zijn blijft altijd veranderlijk. Als je kinderen ineens kunnen lopen en praten verandert de dynamiek weer.”

‘Intiem boek over vaderschap.’ – NPO radio 1

‘Ontwapenend en eerlijk.’ – Flair


De grijze kitten en de monnik

Prachtige roman op de grens van een liefdesverhaal en inspirerende non-fictie vol inzichten over hoe je een gelukkig leven leidt. Voor de lezers van Charlie Mackesy, Haemin Sunim en Hiro Arikawa.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 12,99

Bestellen

Boeken van Pepijn Lanen:

Slider (niet visueel zichtbaar in editor)

Volg ons op Instagram