Herman Koch in de race voor prestigieuze literatuurprijs

11 november 2015

Herman Koch staat dit jaar op de longlist van de IMPAC Dublin Literary Award. De genomineerde titel is Zomerhuis met zwembad. Andere genomineerde Nederlandse titels zijn: De koning van Kader Abdolah, Bonita Avenue van Peter Buwalda en Bericht uit Berlijn van Otto de Kat (pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt).

Bibliotheken uit 118 landen hebben in totaal 160 boeken geselecteerd. Op 9 juni 2016 zal bekend worden gemaakt wie de winnaar is van de prijs: 100.000 euro.

Over Zomerhuis met zwembad

Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan waardoor een van zijn patiënten, de beroemde acteur Ralph Meier, is overleden. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de Medische Tuchtraad. Over die Tuchtraad maakt hij zich niet echt zorgen: ‘Een schorsing van een paar maanden, daar komt het op neer. We kennen elkaar allemaal, meer zal het niet worden.’ Maar is het wel een medische fout? Marc had immers een rekening te vereffenen met zijn patiënt, die net iets te veel belangstelling toonde voor diens mooie vrouw Caroline. Of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis waar het echtpaar Meier het gezin Schlosser had uitgenodigd?

Volg ons op Instagram