Hard Gras #144: Titel met schaduw nu verkrijgbaar

19 mei 2022

We doen het niet expres, we zoeken echt niet geforceerd naar inclusiviteit, daarvoor zijn we niet woke genoeg, maar toch staan er relatief weer veel vrouwelijke schrijvers in dit nummer. Het is simpelweg een kwestie van kwaliteit. Trujillo, Warringa, Hilkens, noem maar eens namen van mannen die kunnen wat zij doen.

Myrthe Hilkens dook in de pik in alle mogelijke verschijningsvormen en schreef er een cultuurhistorische beschouwing over, qua karakter geschikt voor het Meertens Instituut, alleen schrijft Myrthe beter.

Carolina Trujillo kiest, na het verschijnen van haar boek Messi en Suárez, opnieuw het begaande pad van de geheime telefoongesprekken en is geïnspireerder dan ooit. We willen niks verraden maar de dialoog over de achternaam van Memphis is een van de beste voetbalgrappen die René van der gijp nooit zou kunnen verzinnen.

Het verhaal over de ontstaansgeschiedenis van de profclub Volendam is, behalve oorspronkelijk, ook erg grappig, met name door de rol van de belangenbehartigers van de Nederlandse aardappelhandel. Julien Althuisius schreef een romcom over een Nederlandse vrouw die ooit zoende met Ronaldinho. Wij zagen er meteen het hoofd van de voetballer bij en hadden met haar te doen.


Hard gras 144 - juni 2022

Hard gras 144 – juni 2022

Hard gras 144; over dickpics, een geschiedenis van FC Volendam, de gelekte gesprekken tussen Messi en Suarez en voetbalouders

Bestel nu jouw exemplaar voor € 10,95

Bestellen

Volg ons op Instagram