Hard Gras 140: Messi vlucht

16 september 2021

Op 23 september lligt Hard Gras 141 in de winkel!

De beste schrijvers, dichters en kunstenaars laten in Hard gras nummer 140, Messi vlucht, zien dat voetbal zo veel meer is dan uitslagen, commercie, meningen en nabeschouwingen. Voetbal is cultuur! De mix van gearriveerde én aanstormende talenten maakt Hard gras zo uniek en relevant.

Om de rondgang van Simon Kuper langs talkshows en podcasts een triomftocht te noemen, gaat misschien ver. Dat zijn uitstekende boek over Barcelona veel aandacht heeft gekregen, staat vast. Toch brengen wij met veel plezier een voorpublicatie van Barcelona – Het Imperium, die inmiddels geen voorpublicatie meer genoemd mag worden. Het boek is al een week of drie uit. Dan maar een na-publicatie: alles wat Kuper schrijft is op allerlei podia de moeite waard.

Ilse Warringa liet zich in een interview ontvallen dat ze op zaterdag regelmatig langs de lijn staat om haar kinderen aan te moedigen. Onze scouts veren dan meteen op en gaan op zoek naar contactgegevens. Ilse vond het leuk om een soort De Luizenmoeder-scène te schrijven die zich langs het voetbalveld afspeelt en wij hopen van ganser harte dat er een nieuwe serie in de steigers staat, of dat ze gewoon voor de lol aan een volgende aflevering begint. Locaties genoeg: kleedkamer, bestuurskamer, kantine, parkeerplaats, ballenhok, in de auto terug, in de auto heen en bij het fietsenrek.

Aandacht gevraagd voor de serie van Mikko Kuiper en Daan Heerma van Voss ‘Vergeten Titanen’ waarin deze aflevering over Chilavert van extra hoog niveau is.

Bekijk hier alle eerder verschenen edities van Hard Gras.

Volg ons op Instagram