Fieke Gosselaar en Marte Kaan genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs

30 januari 2015

Op 29 januari zijn de genomineerden bekend gemaakt voor de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste korte verhalenbundel. Onder de 11 genomineerden zijn onder andere Tussen de anderen van Fieke Gosselaar en Saboteur van Marte Kaan.

Tussen de anderen is het debuut van Fieke Gosselaar. Het verhaal draait om de zelfkant van de samenleving. Zo is er Tine, die na jarenlange mishandeling door haar man geen andere uitweg meer ziet dan een uiterste noodgreep. Of Sven, die slachtoffer is geworden van een brute hennep-ripdeal. Wat al haar personages bindt is dat zij middenin de samenleving staan, maar zich tegelijkertijd bevinden in situaties die onzichtbaar blijven voor veel mensen.

Saboteur is het fictiedebuut van Marte Kaan. Met de personages uit Saboteur ga je niet gezellig een borrel drinken. Het lijken heel gewone, keurige mensen, maar ondertussen broeit er van alles. Onbedoeld saboteren ze hun leven en worden ze onderhuids uitgehold door verlangens waarvan ze de aard niet kennen. Sommigen worden verteerd door jaloezie, anderen door spijt, rancune of andere ontwrichtende emoties.

Het is dit jaar voor het eerst dat de prijs wordt uitgereikt. Dit gebeurt op 14 februari. Het uitreiken van de prijs is de aftrap van de Week van het Korte verhaal.

Volg ons op Instagram