Europees succes Simone van der Vlugt

25 juli 2019

Vandaag (donderdag 25 juli) is bekendgemaakt dat de rechten van de historische roman Schilderslief, die op 27 augustus a.s. in Nederland uitkomt, al voor verschijnen verkocht zijn aan drie gerenommeerde Europese uitgeverijen: de Franse uitgeverij Editions Philippe Rey, de Duitse uitgeverij Harper Collins Germany en de Roemeense uitgeverij Polirom.
Frankrijk
 
De historische romans van Simone van der Vlugt verschijnen al in zestien landen, en vooral in Frankrijk kunnen lezers niet genoeg krijgen van haar boeken over de Nederlandse geschiedenis. Zo is Rode sneeuw in december (in vertaling als Neige rouge) begin mei verschenen en is het vorig jaar in Frankrijk uitgekomen Nachtblauw (in vertaling als Bleu de Delft) voor de Prix des Lecteurs genomineerd. Deze literaire prijs wordt 16 november aanstaande uitgereikt tijdens het festival Littératures Européennes Cognac, waar Simone ook te gast zal zijn.
Over Schilderslief
Schilderslief is een historische roman over Geertje Dircx, de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn. Hoewel 2019 het herdenkingsjaar van Rembrandt is, komen de liefdesrelatie en het conflict tussen de beroemde schilder en Geertje nergens ter sprake.
 
Over de auteur
Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers. Van haar boeken zijn in Nederland in totaal meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillers en historische romans verschenen over de hele wereld, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië. Haar werk is meermalen genomineerd voor en bekroond met diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs. The Susijn Agency LTD in London vertegenwoordigt de buitenlandse rechten van de boeken van Simone van der Vlugt.

Volg ons op Instagram