EPKE. VAN TOP TOT TEEN verschijnt Oktober 2022 bij Ambo | Anthos uitgevers

5 mei 2022

In oktober 2022 verschijnt bij Ambo|Anthos Uitgevers het boek EPKE. VAN TOP TOT TEEN van EPKE ZONDERLAND en voormaling Volkskrant-journalist JOHN VOLKERS.

De topturner en Olympisch kampioen kondigde zijn biografie afgelopen zondag aan in het programma Humberto. Hetboek zal gaan over de combinatie topsport en de medische kijk daarop.

Over Epke. Van Top tot teen

Het turnpak is uit. De doktersjas spant nog wat krap om de gespierde schouders. Epke Zonderland, olympisch en wereldkampioen aan de rekstok, studeerde naast zijn topsportcarrière geneeskunde. Op 1 januari 2022 is hij zich gaan specialiseren. Epke (heel Nederland kent hem zo) wordt sportarts. Hij geeft hoog op van het vak dat uniek is in de wereld. In Epke. Van top tot teen neemt de Friese sportman ons mee op een trip langs het lichaam aan de hand van zijn eigen praktische ervaringen. Hoe hij de gebruikelijke ‘pijntjes’ (zo noemen turners blessures) overwon en waar hij echte moeilijkheden ondervond. Schouderspieren die niet werkten, bijholten die het ademhalen beperkten. Zonderland weet er alles van en is geboeid geraakt door dat deel van de medische wereld. Hij vindt zich als aankomend sportarts een allrounder; niet gek voor de toestelspecialist die hij aan rek en brug was.

In het boek beschrijft voormalig Volkskrant-journalist John Volkers ook alle facetten van Epke’s loopbaan; dat was op sommige dagen een wandeling door Wonderland. 

‘Een boegbeeld voor de sport.’

Humberto Tan

Volg ons op Instagram