En ik herinner me Titus Broederland genomineerd voor Beste Groninger Boek 2018!

13 februari 2018

De shortlist van genomineerden voor Het Beste Groninger Boek 2018 is bekend, en En ik herinner me Titus Broederland door Auke Hulst zit hierbij! Uit een totaal van 75 inzendingen koos de jury tien boeken die in aanmerking komen voor de prijs: vijf in de categorie ‘fictie’ en vijf in de categorie ‘non-fictie’.

Over En ik herinner me Titus Broederland

‘Een beangstigend fantast. Trekt zijn wondere wereld louter op uit taal’ – Trouw

Met En ik herinner me Titus Broederland heeft Auke Hulst – bekend van de autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land – een intrigerende roman geschreven.

De tweelingbroers Broederland wonen in een afgelegen bos, waar ze zich bezighouden met verboden boeken en hun gitaar. Tot een catastrofe hen van huis verjaagt. Ze trekken een vijandige wereld in waar alles draait om religie en de winning van grondstoffen. Maar waarin schuilt het grootste gevaar? In de opengebarsten aarde, in andere mensen of in henzelf? Auke Hulst toont zich andermaal een meester in het oprekken van literaire grenzen en dringt hij diep door in de belevingswereld van jonge mensen die buiten de samenleving staan.

Over Auke Hulst

Auke Hulst (1975) debuteerde in 2006 met Jij en ik en alles daartussenin, en brak door met zijn bekroonde autobiografische roman Kinderen van het ruige land. Zowel zijn veelgeprezen roman Slaap zacht Jonny Idaho als En ik herinner me Titus Broederland won de Harland Awards Romanprijs. En ik herinner me Titus Broederlandstond op de longlist Libris Literatuurprijs.

Volg ons op Instagram