Dries Muus doet mee aan de Literatour

21 februari 2024

Literatour is de schrijverstournee langs middelbare scholen, dit schooljaar van 26 februari t/m 1 maart 2024. Auteursbezoeken dragen bij aan de leeslust van scholieren, blijkt uit onderzoek. Dus een uitgelezen kans om daar op jouw school aan mee te doen. De Literatour en de Boekenweek van Jongeren zijn de twee samenhangende campagnes die de CPNB en de Schrijverscentrale samen organiseren. De publicatie 3PAK wordt tijdens de Boekenweek van Jongeren gepresenteerd, en de auteurs ervan doen mee aan de Literatour.

Een team van 21 bekende schrijvers zal tijdens de Literatour langs 100 scholen in Nederland toeren. Daar gaan ze met leerlingen van vmbo, havo, vwo en mbo van 14 t/m 18 jaar in gesprek over het lezen en schrijven van boeken. 

Dries Muus (1985) studeerde filosofie en sociologie in Amsterdam. Hij schreef over literatuur voor onder meer Vrij Nederland en De Correspondent. Zijn debuut De afwijking verscheen in 2021, een psychologische roman die zich afspeelt in het mannenvoetbal; een aangrijpend en toegankelijk verhaal over de persoonlijke gevolgen van sociale uitsluiting. 

‘Een cultus over wat het is om man te zijn’, aldus Pieter van der Wielen, presentator van Nooit meer slapen. ‘Goed geschreven, sfeervol, heel precies. Muus maakt iets eigens en origineels van een wereld die we van de buitenkant menen te kennen’, aldus schrijver Peter Buwalda.

De afwijking werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs en de prijs Beste Boek voor Jongeren. Momenteel bespreekt Dries Nederlandse fictie voor Het Parool en werkt hij aan zijn tweede roman.


Volg ons op Instagram