De Veroordeling: 15 april in de bioscoop

11 december 2020

De film is gebaseerd op het boek De Deventer moordzaak van Bas Haan

De Veroordeling is geregisseerd door Sander Burger. Met o.a. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk. Vanaf 15 april 2021 te zien in de bioscoop! Meer over de film vind je op de website van September Film.

De Deventer moordzaak is een van de langstlopende en meest omstreden Nederlandse strafzaken van de afgelopen decennia. De zaak draait om de moord op de gefortuneerde weduwe J. Wittenberg in 1999. Ernst Louwes, haar financieel adviseur, werd tot twaalf jaar cel veroordeeld, maar heeft altijd ontkend schuldig te zijn. Opiniepeiler Maurice de Hond steunde hem en zette in 2005 een ongekende mediacampagne op om aan te tonen dat ‘de klusjesman’ Michaël de Jong de werkelijke dader is. In zijn truecrimebestseller fileert Haan de handelswijze van De Hond en biedt hij bovendien een ontluisterende kijk op de gebeurtenissen achter de schermen, zowel bij politie en justitie, als binnen Haans eigen vakgebied, de journalistiek.

In de hernieuwde uitgave van De Deventer moordzaak (vanaf 15 december verkrijgbaar) beschrijft Haan hoe de zaak onverminderd in het nieuws is gebleven, en waarom de Hoge Raad er nog steeds mee bezig is. Het boek scheidt feiten van fictie en geeft antwoorden op de prangendste vragen.


Textielmeisjes

Waarom werk en de belofte van vrijheid door globalisering vrouwen in Egypte juist onderdrukking bracht. Van de auteur van Fabrieksmeisjes. Voor de lezers van De Correspondent.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 13,99

Bestellen

Volg ons op Instagram