De mooiste romans om te geven tijdens de feestdagen

21 november 2022

Geef een mooi verhaal deze Sinterklaas of kerst. Heb je inspiratie nodig? Wij tippen 10 prachtige romans om te geven (of voor op jouw eigen verlanglijstje).


Bestel nu jouw exemplaar voor

Bestellen

Bestel nu jouw exemplaar voor

Bestellen

De hemel is altijd paars

De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh

‘Met poëtische zinnen in een hechte compositie schept Sholeh Rezazadeh in nog geen tweehonderd bladzijden vele werelden.’ – Het Parool

Arghavan is een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont. Terwijl ze worstelt om een nieuw leven op te bouwen, wordt ze geplaagd door herinneringen aan haar jeugd in Iran. Een jeugd die paradijselijk begon maar een negatieve wending nam toen haar moeder van de ene op de andere dag vertrok en haar vader, haar steun en toeverlaat, verslaafd raakte aan opium. Ze nam daarop een radicaal besluit: ze liet het rauwe, bergachtige landschap van Iran definitief achter zich en vertrok naar het platste land ter wereld: Nederland. Arghavan werkt in een tweedehandswinkel in Amsterdam, waar ze bevriend raakt met sommige klanten, zoals met Anna, een dove danseres, en de oude Johan, die het geluid van bomen opneemt. Ze verwondert zich over dit land waar iedereen haast heeft en waar het onmogelijk lijkt om met de ander verbonden te zijn. Dan wordt ze verliefd op Mees, een jonge muzikant, die haar wereld volkomen op z’n kop zet.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen

Jij krijgt van mij een wit paard cadeau

Jij krijgt van mij een wit paard cadeau van Amalia de Tena

Grootgrondbezitters, de De Sotomayors, leven er goed van, totdat ze halsoverkop uit hun zomerhuis moeten vertrekken. Omdat niemand haar vertelt wat er speelt concentreert de dan achtjarige Ana zich op haar leven in het Zuid-Spaanse Mérida, op haar vrienden en op haar zus María del Mar.

Met fantasie, humor en optimisme creëert ze een eigen wereld, terwijl op de achtergrond de vraag waarom haar vader Luis zich zo excentriek gedraagt blijft knagen. Wat brengt hem ertoe om enkele gezichten op familiefoto’s te bekrassen? En waarom is een van de plekken in de gewerenkast leeg? Wanneer Ana ouder wordt en politiek bewust, wordt ze verliefd op een revolutionair en ontdekt ze dat familiegeheimen veel grotere gevolgen hebben dan ze ooit had kunnen bevroeden.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen

Bestel nu jouw exemplaar voor

Bestellen

De geur van een moeder

De geur van een moeder van Lucia van den Brink

De geur van een moeder van Lucia van den Brink is een indrukwekkende roman over een jonge vrouw die is getekend door het trauma van haar jeugd. Voor de lezers van Kinderen van het ruige land.

Lentl verliest haar moeder op jonge leeftijd. Haar vader legt de schuld bij haar en thuis wordt de sfeer steeds grimmiger. Ze heeft niemand bij wie ze terechtkan, maar ze weet zich staande te houden. Ze moet wel, en tekent alles van zich af. Uiteindelijk ontwikkelt Lentl zich tot een van de beste tatoeëerders van het land. Ze oefent zoveel op zichzelf dat haar huid een verontrustend canvas wordt van alles wat haar is aangedaan.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen

Soms sneeuwt het in april

Soms sneeuwt het in april van Janneke Siebelink

1985. Katharina en Peter staan op een beslissend punt in hun relatie. Na twintig jaar hadden ze niet meer op een zwangerschap gerekend en ze vragen zich af of ze dit wel samen willen. Midden in een zomerse nacht op Texel spreken ze hun twijfels uit, in de auto, langs de kant van de weg. Terwijl ze praten dringt het verleden van Katharina zich aan haar op. Haar vader en oma overleden toen zij twaalf was, haar moeder Helena bemoeide zich nauwelijks met haar en Katharina voelde zich nergens thuis. Als Katharina ouder wordt, wordt het haar duidelijk dat haar familie nog een andere geschiedenis kent, een die terugvoert naar de Tweede Wereldoorlog.

1944. In Amsterdam-Zuid werkt Helena op feestjes van de Duitse bezetter. Ze is voortdurend alert, want hoe later het wordt, hoe openhartiger de hoge heren praten over de toestand in de stad. Helena speelt de informatie door, maar wanneer ze in de gaten loopt moet ze de stad ontvluchten. Haar bestemming wordt het relatief vredige Waddeneiland Texel, maar ook daar ontkomt ze niet aan de oorlog.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 23,99 met gratis verzending.

Bestellen

De Mitsukoshi Troostbaby Company

De Mitsukoshi Troostbaby Company

De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hulst is een ambitieuze mengvorm van memoires, robotverhaal, tijdreisverhaal en alternate history, waarin verlies, schuld en ouderschap centraal staan. Hulst laat in deze aangrijpende roman zowel de kracht als de beperkingen van fictie zien. De culminatie van een oeuvre.

In een nabije toekomst koopt een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Ondertussen werkt hij aan een roman waarin zijn alter ego terugkeert in de tijd met het doel de loop van de geschiedenis zo te veranderen dat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden – al was het maar in een verhaal. Laten werkelijkheid en fictie zich in handen van een schrijver wel dwingen?

Bestel nu jouw exemplaar voor € 20,00 met gratis verzending.

Bestellen

Zachtop lachen

Zachtop lachen van Malou Holshuijsen

Als ze van het ene op het andere moment ’s nachts bang is om te gaan slapen en zich overdag niet meer in het verkeer durft te begeven, wordt ze geconfronteerd met de tekortkomingen van haar oh zo humoristische kijk op de werkelijkheid. Geheel onvrijwillig maakt Malou de balans op. Waar komt haar grenzeloze sarcasme nou werkelijk vandaan? En wat heeft het familiemotto, ‘eten is zilver en zwijgen is goud’ met dit alles te maken?

Zachtop lachen van Malou Holshuijsen is een rauwe dialoog tussen een psycholoog en een patiënt-in-ontkenning over een allesbepalend geheim, afgewisseld met het tenenkrommende verhaal van een op het oog zorgeloos bestaan.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 15,99

Bestellen

Terug naar Verona

Terug naar Verona van Julien Althuisius

Terug naar Verona van Julien Althuisius gaat over vier mannen – vier vrienden – en een verkeersongeluk dat ieders leven ingrijpend verandert.

De vriendschap tussen Bruno, Charlie, Aaron en Leon is niet meer hetzelfde als tien jaar geleden, dat is voor hen alle vier wel duidelijk. Maar als een van hen betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, raast dit als een storm door de levens van de andere drie. De eens onverwoestbare vriendengroep wordt onherroepelijk geconfronteerd met de eigen tekortkomingen en de mannen moeten zich voor het eerst afvragen wat hun vriendschap eigenlijk waard is.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,99 met gratis verzending.

Bestellen

Volg ons op Instagram